Feyenoord laat de Kuip voor het eerst in jaren écht verliefd worden

20 februari 2022, 16:22

Feyenoord is tijdelijk gestegen naar de tweede plaats in de Eredivisie. De ploeg van succescoach Arne Slot verwende de volledig gevulde Kuip met een 3-1 overwinning op middenmoter SC Cambuur. De Rotterdammers zijn dit seizoen de absolute smaakmakers van de Eredivisie en blijven daardoor nog altijd in de race voor de landstitel. De prachtige goals waren symbolisch voor de nieuwe status van Feyenoord.

Soms vertelt een statistiek het hele verhaal. Opta-medewerker Bart Frouws twitterde voorafgaand aan het weekend een opmerkelijk feitje. In de vijf grootste competities van Europa én de Eredivisie was er dit seizoen slechts één club die meer schoten per duel loste dan de Rotterdammers: Bayern München met een moyenne van 20,6 pogingen per wedstrijd. Met een gemiddelde van 19,7 blijft Feyenoord zelfs koploper Ajax (19,6 voor).

Ze veerden op na een wonderschone uithaal van Luis Sinisterra, die volgden op mislukte pogingen van Guus Til en Orkun Kökcü. Kort daarvoor had Tom Boere nog de score geopend na een zeldzame fout van Gernot Trauner, maar het mocht de pret bij de aanwezigen niet drukken. Dolverliefd moeten supporters naar het afjagende en volop aanvallende spel van hun favoriete club hebben gekeken.

Bekijk hier: de wereldgoal van Luis Sinisterra

Na een van richting veranderd schot van Orkun Kökcü kwam Feyenoord uiteindelijk op voorsprong en werden de drie punten na een heerlijke goal van Alireza Jahanbakhsh binnengehaald. Symbolisch waren de parels van treffers voor het gerenoveerde en indrukwekkende Feyenoord. Waar het sterke seizoen toe zal leiden, is zeer de vraag. Feyenoord, dat Fredrik Aursnes geel zag krijgen en de middenvelder tegen AZ moet missen, slaagde er zondag in ieder geval in om tijdelijk naar de tweede plaats van de Eredivisie te klimmen. PSV kan die plek echter enkele uren later weer heroveren als het weet te winnen van het zwalkende SC Heerenveen.

Lees hier het wedstrijdverslag terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen