ADO boekt eerste zege onder nieuwe coach en ruikt concurrentie

21 maart 2022, 21:54

Na drie duels zonder overwinning heeft ADO Den Haag eindelijk de eerste drie punten onder interim-coach Giovanni Franken gepakt. De opvolger van de ontslagen Ruud Brood zag zijn ploeg een benauwde 2-1 overwinning boeken tijdens de inhaalwedstrijd tegen Telstar. 

ADO ging tijdens de eerste wedstrijd onder leiding van Franken nog met 6-3 onderuit op bezoek bij Jong Ajax en wist vervolgens ook niet te winnen van FC Eindhoven (1-1) en koploper FC Volendam (1-1), maar stapte tijdens het inhaalduel tegen Telstar met drie punten van het veld. Het was Amar Catic die met een treffer in de 87ste minuut aan de drie punten hielp.

ADO leek aanvankelijk nog op weg naar een eenvoudige overwinning, nadat het dankzij een benutte strafschop van Thomas Verheydt op voorsprong kwam. De clubtopscorer verhoogde zijn seizoenstotaal naar 22 treffers, maar groeide niet uit tot man van de wedstrijd. Nadat ADO-doelman Alessandro Damen een bal onhandig losliet, tikte Glynor Plet de gelijkmaker namelijk op het bord.

Dankzij Catic kwam ADO echter alsnog goed weg. De Hagenaars waren bezig aan een vrije val op de ranglijst, maar hebben de weg omhoog weer ingezet. ADO heeft slechts drie verliespunten meer dan nummer drie Excelsior. Als de Hagenaars aan het begin van het seizoen geen zes punten in mindering hadden gekregen, had ADO nu slechts twee punten verwijderd geweest van een direct promotieticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen