Dubbelslag Utrecht compleet met opvallende terugkeer Advocaat

23 maart 2022, 20:31
Dubbelslag Utrecht compleet met opvallende terugkeer Advocaat

Dick Advocaat keert per direct terug bij FC Utrecht. Verschillende media, onder wie De TelegraafVoetbal International en het Algemeen Dagblad, melden dat de partijen het daarover eens zijn geworden. De 74-jarige oefenmeester gaat fungeren als 'mentor' voor interim-trainer Rick Kruys. 

Woensdagochtend verscheen het opvallende nieuws dat Advocaat bij Utrecht - waar hij eerder speler en trainer was - in beeld was. Het was een reactie op het ontslag van René Hake een dag eerder. Hij zou tot het einde van het seizoen vervangen gaan worden door zijn assistent Kruys, maar de club wilde graag een ervaren trainer aantrekken om hem te assisteren. FC Utrecht ging woensdag met Advocaat in gesprek en kwam dezelfde dag nog tot een akkoord.

De 74-jarige Advocaat neemt dus nog altijd geen afscheid van de voetballerij, al houdt hij zichzelf wel aan het plan dat hij in zijn laatste maanden bij Feyenoord maakte. Toen sprak hij openlijk uit aan zijn laatste klus als hoofdtrainer van een club bezig te zijn. Advocaat was in de maanden die volgde korte tijd bondscoach van Irak en gaat nu dus als adviseur/mentor aan de slag. Dat houdt in dat hij niet in de dug-out of bij persmomenten zal verschijnen, maar wel aanwezig zal zijn op het trainingsveld.

Brouwers

Met de komst van Advocaat maakt de club de dubbelslag op deze belangrijke dag compleet. Eerder werd de al aangekondigde komst van Go Ahead Eagles-sterkhouder Luuk Brouwers op de eigen website bevestigd. De middenvelder zal na dit seizoen verhuizen naar Utrecht, waar hij een contract tot medio 2027 tekende. "Met Luuk halen we een dynamische middenvelder met veel power in huis, die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt", reageerde technisch directeur Jordy Zuidam.

"Luuk is een echte winnaar, heeft inzicht - zowel met als zonder bal - en is een goede passer. Die kwaliteiten koppelt hij aan rendement in de vorm van assists en doelpunten. We zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend binnen de ambities van onze club past en zien een succesvolle samenwerking tegemoet."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen