FC Emmen zet volgende stap richting pijlsnelle Eredivisie-rentree

27 maart 2022, 19:52

Het Keuken Kampioen Divisie-avontuur van FC Emmen lijkt eenjarig te zijn. de ploeg die vorig seizoen vanuit de Eredivisie degradeerde naar het tweede niveau heeft tegen Telstar een volgende stap gezet richting een terugkeer op het hoogste niveau. De ploeg uit Velsen-Zuid werd met 2-1 verslagen.

In het eerste half uur was er maar een ploeg die het spel maakte: dat was het team van Dick Lukkien. De trainer van de Drentenaren zag zijn mannen met goed combinatievoetbal de aanval zoeken. Dat leverde meerdere kansen op. In de dertigste minuut was het loon naar werken: Rui Mendes promoveerde een geweldige pass van verdediger Keziah Veendorp tot assist. Vlak voor rust maakte Telstar-spits Glynor Plet uit het niets de gelijkmaker.

Waar het net voor rust raak was, gebeurde dat in de tweede helft kort na de pauze. Jari Vlak werd de gevierde man door de bal tegen de touwen te schieten. Keeper Ronald Koeman junior raakte de bal wel, maar kon geen tegendoelpunt voorkomen. Jeff Hardeveld was na iets minder dan een uur spelen dicht bij de 3-1, maar zijn inzet ging ternauwernood naast. Dat werd geen dure misser, aangezien de stand niet meer veranderde.

Door de minieme overwinning blijft FC Emmen koploper in de eerste divisie. Het gat met nummer twee FC Volendam is zes punten, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer drie Excelsior staat op een achterstand van acht punten. Niet alleen de kampioen, maar ook de nummer twee promoveert rechtstreeks richting het hoogste niveau. Met de driepunter hebben de manschappen van Lukkien dus weer uitstekende zaken gedaan.