Bedrijvig Groningen heeft nu wel beet: volgende aanwinst binnen

19 april 2022, 16:05

Technisch directeur van FC Groningen Mark-Jan Fledderus is al volop bezig met het samenstellen van de selectie voor het komende seizoen. Eerder deze week werd bekend dat Groningen zich heeft verzekerd van de diensten van Go Ahead-speler Ragnar Oratmangoen en het heeft nu ook de tweede zomeraanwinst binnen, zo meldt Voetbal International.

Het gaat zich namelijk versterken met de 28-jarige Joey Pelupessy. De middenvelder speelde in het verleden al voor FC Twente en Heracles Almelo en keert dus terug in de Eredivisie. Dat had hij exact een jaar geleden ook al kunnen doen, maar toen koos hij voor een avontuur in Turkije. Voor Giresunspor speelde hij dit seizoen 22 wedstrijden.

Vorig jaar rond deze tijd ondernam Groningen ook al een poging op de verdedigend ingestelde middenvelder naar het hoge Noorden te halen. Het ving echter bot bij het management van Pelupessy, maar een jaar later is het wel raak. De overgang is volgens VI zo goed als rond en alleen de officiële bevestiging laat nog even op zich wachten. Ook deze winter ondernam Groningen nog tevergeefs een poging.

Lees ook: Volgende vertrekker Go Ahead: Groningen maakt transfer officieel

Het contract van Pelupessy is in maart ontbonden, waardoor Groningen hem transfervrij kan oppikken. Pelupessy speelde van 2018 tot en met halverwege 2021 maar liefst 119 duels in het Championship, waarin hij een uitstekende indruk maakte. Groningen hoopt daarmee dus een versterking voor de selectie binnen te hebben gehaald die wellicht zelfs al eerder dan komende zomer kan aansluiten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen