Kieft vindt blijheid en opluchting bij PSV 'ernstig overtrokken'

23 april 2022, 09:55   Bijgewerkt: 23 april 2022, 10:24
Kieft vindt blijheid en opluchting bij PSV 'ernstig overtrokken'

Wim Kieft vindt de blijheid en opluchting bij PSV en Roger Schmidt na het winnen van de KNVB Beker 'begrijpelijk', maar tegelijkertijd 'ernstig overtrokken'. In zijn column in De Telegraaf stelt de voormalig voetballer dat de 55-jarige Duitse trainer de beoogde doelstelling (nog) niet heeft waargemaakt.

Dat PSV ten koste van Ajax de KNVB Beker won, werd groots gevierd in Eindhoven. Kieft tempert de euforie. Niet alleen omdat PSV onder Schmidt nog geen landskampioen is geworden, maar ook omdat het spel al twee jaar te wensen overlaat. 'Het was de bedoeling dat PSV andersoortig voetbal zou gaan spelen en zich zou kwalificeren voor de Champions League. Het laatste valt te realiseren als hij met PSV kampioen van Nederland wordt', weet Kieft.

In de strijd om de landstitel is het verschil tussen Ajax en PSV vier punten, terwijl er nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden. 'Lukt het PSV alsnog, dan is die prestatie niet voortgekomen uit de kracht van PSV of uit een totaal nieuwe spelopvatting uit de koker van Schmidt', stelt Kieft. 'Dat PSV in de race is, ligt voornamelijk aan Ajax. Die hebben er in de Eredivisie een potje van gemaakt.'

Kieft somt op wat er misgaat bij Ajax: er wordt volgens hem gerommeld met spelers die willen vertrekken, spelers die binnenkort transfervrij zijn en dan zijn er nog de keeperssaga en het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. 'Het houdt de Eredivisie wel spannend tot het einde', besluit hij.

Heeft Wim Kieft gelijk over PSV en Roger? Praat mee!

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
avatar

De periode-Schmidt is ook gewoon niet gelukt als PSV geen kampioen wordt. Heel leuk die beker en Johan Cruijff Schaal, maar het gaat toch vooral om de landstitel...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen