Luchtmacht PSV op recordjacht: corners blijken cruciaal wapen

23 april 2022, 23:34

PSV heeft geen misstap begaan op bezoek bij middenmoter SC Cambuur. In strijd om de landstitel bleef het verschil met koploper Ajax twee punten, nadat Mario Götze zijn ploeg na rust vanuit een hoekschop naar een overwinning kopte. Het blijkt een cruciaal handelsmerk van de Eindhovense formatie.

De treffer van Götze was dit seizoen alweer de vijftiende in de Eredivisie uit een hoekschop. Dat betekende een evenaring van het eeuwrecord van PSV. Ook in 1999/2000 en 2017/2018 scoorden de Eindhovenaren vijftien keer uit een hoekschop. PSV heeft de komende vier wedstrijden nog de kans om dat totaal te overtreffen.

De scoringsdrift uit corners is opvallend, omdat PSV de afgelopen jaren juist nauwelijks trefzeker was uit de standaardsituatie. De vijftien treffers van dit seizoen hebben PSV al geregeld belangrijke punten bezorgd, waardoor de topclub nog altijd stiekem mag dromen van de landstitel. Daarvoor kan het zich de komende weken echter geen fouten meer veroorloven.

PSV heeft dit seizoen volgens dataspecialist Bart Frouws gemiddeld slechts vijftien corners nodig voor een doelpunt. Alleen Go Ahead Eagles (dertien) presteert beter. Supporters van Willem II kunnen tijdens een corner net zo goed wat te drinken gaan halen: 130 hoekschoppen hadden de Tilburgers nodig om tot scoren te komen.

Lees ook: Ook PSV blijft schadevrij na pittig duel met worstelend Cambuur

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen