PEC met borst vooruit naar Ajax: "Liggen altijd kansen voor ons"

29 april 2022, 14:21

PEC Zwolle reist zaterdag niet met de staart tussen de benen af naar Amsterdam, waar het op bezoek gaat bij koploper Ajax.De degradatiekandidaat verkeert in uitstekende vorm, terwijl de Amsterdammers juist naar het einde van het seizoen lijken te snakken. De Zwollenaren ruiken bloed.

Het is al lang geleden dat PEC een overwinning wist te boeken tegen een topclub. Dit seizoen staat de teller op nul punten. "Dan wordt het tijd voor drie", zegt coach Dick Schreuder tegen RTV Oost. "Er liggen altijd kansen voor ons. Ook tegen topteams. Ik hoop dat we gewoon goede tegenstand kunnen bieden. Zoals tegen FC Twente, Feyenoord en AZ. We willen lang in de wedstrijd blijven."

Het is dit seizoen spannender dan ooit in de onderste regionen van de Eredivisie. PEC sprokkelt punten bijeen, maar dat doet de concurrentie eveneens. "Uiteindelijk had ik liever andere uitslagen gezien", stelt Schreuder. "Maar de vreugde is er nog steeds. Je weet dat het kan gebeuren en de focus ligt vooral op onszelf." PEC treft naast Ajax in de resterende duels ook nog PSV.

De Blauwvingers moeten het zaterdag op bezoek in de Johan Cruijff Arena waarschijnlijk stellen zonder Oussama Darfalou en Mees de Wit. Het duo kampt met lichte klachten en moet de clash mogelijk aan zich voorbij laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen