PSV strikt Heurelho Gomes in nieuwe rol; clubicoon luid toegejuicht

10 april 2022, 16:10

Heurelho Gomes keert terug bij PSV. De Braziliaanse clubicoon gaat voor de Eindhovenaren als ambassadeur werken in Zuid-Amerika, zo bevestigde de club voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het is aan Gomes de taak om de contacten met landen in zijn geboortecontinent te verbeteren.

Daarbij gaat het zowel om sportieve als commerciële zaken. 'Brazilië is een focusland voor het internationaliseringstraject van PSV', valt te lezen op de clubwebsite van de topclub. 'De club voorziet een rol voor Gomes bij het uitrollen van diverse projecten in het Zuid-Amerikaanse land.' Eerder werd al bekend dat Gomes een rol bij PSV zou gaan vervullen.

Gomes groeide tussen 2004 en 2008 uit tot publiekslieveling bij PSV. De 41-jarige keeper kroonde zich vier keer tot landskampioen. 'Ik heb voor een aantal prachtige clubs gespeeld, maar PSV is de club die als mijn thuis voelt', reageert Gomes op de site van PSV. 'De jaren die ik hier gehad heb, waren enorm intens. De connectie die ik hier met de mensen voelde, heb ik nergens anders beleefd. Sinds mijn komst in 2004 heb ik me altijd onderdeel van de PSV-familie gevoeld. Toen ik vertrok, wist ik dat ik ooit zou terugkeren.'

Kort voor aanvang van de wedstrijd tussen PSV en RKC werd Gomes al gehuldigd in het stadion van de Eindhovenaren. De sluitpost liet met zijn karakteristieke tik op de lat het publiek opveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen