Ramalho gelooft nog '100%' in titel PSV; 8 mei doorslaggevend

23 april 2022, 23:50
Foto: © ProShots

PSV had het zaterdag net als concurrent Ajax moeilijk in de Eredivisie, maar sleepte - opnieuw net als Ajax - wel drie belangrijke punten uit het vuur. Daarmee is het gat tussen de twee titelkandidaten nog altijd vier punten. Hoewel de tijd begint te dringen, gelooft André Ramalho er nog altijd in dat dat gat gedicht kan worden.

PSV trapte enkele uren na Ajax af tegen SC Cambuur. Het wist dus al dat de Amsterdammers met 0-1 hadden gewonnen bij NEC en dat drie punten noodzakelijk waren. Toch kwam het slap uit de startblokken en ging Cambuur al na twee minuten aan de leiding. "Dat is lastig te verklaren", begon Ramalho voor de camera van ESPN.

"We hadden het er in de kleedkamer nog over dat we scherp moesten beginnen. We wisten dat ze ons vanaf het begin onder druk zouden zetten, alles zouden geven. We hadden geen geluk met die situatie, maar het mag ook niet gebeuren. We moeten de nul houden. We hebben ons teruggeknokt, veel gecreëerd en hadden de wedstrijd eigenlijk al eerder in het slot moeten gooien. Het belangrijkste is dat we hier wonnen."

Titelstrijd

Na de overwinningen van zowel Ajax als PSV hebben de Eindhovenaren nog vier wedstrijden om de vier punten achterstand goed te maken. Of Ramalho daar nog in gelooft? "Natuurlijk, honderd procent. We hebben vertrouwen in onze kwaliteiten. Het zal niet makkelijk worden, maar zolang we nog steeds kans maken blijven we erin geloven en zullen we er alles aan doen."

In de studio van ESPN werd vervolgens gewezen op het belang van zondag 8 mei. Op die dag speelt Ajax uit tegen AZ, terwijl PSV op bezoek gaat bij Feyenoord. De Eindhovenaren hebben daarbij een voordeel: tegenstander Feyenoord speelt drie dagen eerder de belangrijke return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen