Van Seumeren legt WK-verbod voor Fraser uit: "Willen we voorkomen"

12 april 2022, 22:09

Frans van Seumeren was duidelijk tegen Henk Fraser: hij kon alleen trainer bij FC Utrecht worden als zijn werkzaamheden bij het Nederlands elftal stopten. Het betekent dat de oefenmeester niet als rechterhand van Louis van Gaal mee mag naar Qatar. Ook een telefoontje van de bondscoach zelf kon de mening van de grootaandeelhouder niet veranderen.

"Henk wist vanaf het eerste moment van die voorwaarde, dat hebben we duidelijk naar hem gecommuniceerd. We hebben gezegd: 'Henk, jij bent onze man, maar we willen honderd procent commitment voor FC Utrecht en dus niet dat je meegaat naar het WK.' Met die mededeling is hij zijn opties gaan overwegen", vertelt Van Seumeren in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is heel simpel. Henk wilde, wij wilden. Dit probleem moest alleen opgelost worden. Henk heeft weloverwogen deze beslissing genomen."

Lees ook: Fraser mist door nieuwe baan WK: "Dat was wel even slikken"

Van Seumeren vindt het jammer voor de nieuwe trainer dat hij het WK aan zich voorbij moet laten gaan, maar volgens hem kon het niet anders. "Stel dat we tegen de tijd dat het WK eraan komt, niet goed presteren. Dan krijg je achteraf te horen: 'Zie je wel. Hij dient twee bazen. Hij heeft zijn interesse niet volledig bij FC Utrecht.' We willen ook voorkomen dat Henk hiermee in zijn eigen voet schiet", aldus de clubman, die vooral heel blij is met de aanstelling van de huidige Sparta-trainer.

"Ik heb altijd een zwak voor hem gehad. Het heeft al een paar keer gespeeld, maar toen is het niks geworden", aldus de aandeelhouder. Nu vonden de partijen elkaar uiteindelijk wel. Van Seumeren is blij met 'de karakterjongen'. "Hij heeft bewezen een goede trainer te zijn. Alle facetten die wij als club willen uitstralen, zitten in hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen