Wát een spanning: welke ploegen vliegen uit de Eredivisie?

12 april 2022, 12:37   Bijgewerkt: 25 april 2022, 13:00

Na de overwinningen van PEC Zwolle, Fortuna Sittard en Willem II ligt de degradatiestrijd weer helemaal open. Welke ploegen verzekeren zich de komende vier weken van lijfsbehoud in de Eredivisie? FCUpdate.nl zet de programma's van de degradatiekandidaten op een rij.

14. Fortuna Sittard 30-29

Fortuna is de laatste weken begonnen met wat nodig is om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren: punten pakken. Na de cruciale 3-0 zege op concurrent Sparta won de ploeg van Sjors Ultee zondag ook van Go Ahead Eagles (1-0). Daardoor staan de Limburgers momenteel op de veertiende plek, maar staan er wel nog een aantal zware wedstrijden op het programma.

Fortuna Sittard-Feyenoord (1 mei)

FC Twente-Fortuna Sittard (7 mei)

Fortuna Sittard-Vitesse (11 mei)

NEC-Fortuna Sittard (15 mei)

15. RKC Waalwijk 30-28

RKC kreeg zaterdagavond een keiharde tik van PEC Zwolle in de jacht op handhaving. De Zwollenaren wonnen met 0-2, waardoor RKC weer serieus moet vrezen. Door de overwinning van Fortuna Sittard op Go Ahead staan de Waalwijkers zelfs vijftiende. Het programma lijkt de ploeg van Joseph Oosting echter wel zeer gunstig gezind.

RKC-FC Groningen (1 mei)

SC Cambuur-RKC (6 mei)

RKC-Heracles (11 mei)

AZ-RKC (15 mei)

16. PEC Zwolle 30-26

De Zwollenaren leken afgelopen winter al dood en begraven. Maar onder Dick Schreuder zijn ze bezig aan een meer dan prima tweede seizoenshelft. PEC versloeg RKC en kan de veilige vijftiende plaats inmiddels ruiken. Hoewel PEC de komende weken nog Ajax én PSV treft, lijkt dat helemaal niet onmogelijk.

Ajax-PEC Zwolle (30 april)

PEC Zwolle-FC Utrecht (7 mei)

Sparta-PEC Zwolle (11 mei)

PEC Zwolle-PSV (15 mei)

17. Willem II 30-26

Door de belangrijke overwinning op Vitesse is Willem II weer even hekkensluiter af. De ploeg van Kevin Hofland is er nog lang niet, maar heeft nog wel een aantal wedstrijden op het prgramma staan waarin zeker punten kunnen worden gepakt.

PSV-Willem II (1 mei)

Willem II-Heracles (7 mei)

SC Cambuur-Willem II (11 mei)

Willem II-FC Utrecht (15 mei)

18. Sparta Rotterdam 30-25

De chaos is compleet op Het Kasteel. Een verliespartij tegen FC Twente lag in de lijn der verwachting, maar het vertrek van hoofdtrainer Henk Fraser totaal niet. De Rotterdamse club staat nu onderaan in de Eredivisie. De vraag is of Maurice Steijn, die de taken van Fraser per direct overneemt, het nog op de rit krijgt.

Sparta-AZ (30 april)

FC Groningen-Sparta (7 mei)

Sparta-PEC Zwolle (11 mei)

Heracles-Sparta (15 mei)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen