'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij Flekken'

30 mei 2022, 07:43   Bijgewerkt: 30 mei 2022, 10:59

Ajax heeft in de zoektocht naar een nieuwe doelman bij SC Freiburg geïnformeerd naar de contractsituatie van Mark Flekken. Dat meldt De Limburger althans. De Amsterdammers hebben naar verluidt 'serieuze' belangstelling voor de Oranje-international. 

Ajax kroonde zich in het net afgelopen seizoen voor de 35e keer in de clubhistorie tot landskampioen en sloot een rumoerig jaar daardoor goed af. Maar de Amsterdamse clubleiding heeft weinig tijd om daarvan bij te komen, want er staat een drukke zomer voor de deur. Noussair Mazraoui is al vertrokken naar Bayern München, terwijl Ryan Gravenberch op het punt staat om dezelfde weg te bewandelen. Ook André Onana heeft Amsterdam verlaten. De doelman tekent naar alle waarschijnlijkheid spoedig een contract bij Inter Milan. 

Hoewel Ajax met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorters al drie keepers in de gelederen heeft, speurt het dus de markt af naar een nieuwe doelman. Heel gek is dat niet natuurlijk. Stekelenburg en Pasveer zijn beiden op leeftijd en stonden in het afgelopen seizoen lang aan de kant met blessureleed. Gorter staat te boek als talentvolle doelman, maar lijkt nog niet klaar voor een basisplaats in de hoofdmacht. De belangstelling voor Flekken komt dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Flekken werd in het najaar van 2021 'ontdekt' door Louis van Gaal, de bondscoach die hem in maart liet debuteren in Oranje. 

Flekken heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Hij maakte dus niet alleen zijn debuut in het Nederlands elftal, maar eindigde met SC Freiburg ook op een knappe zesde plaats in de Bundesliga. Daarnaast reikten Flekken en zijn teamgenoten tot de Duitse bekerfinale. De goalie wordt door Van Gaal vooral geroemd vanwege zijn voetballende kwaliteiten, waarvan ze in Amsterdam ongetwijfeld ook onder de indruk zullen zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ja, als je een goede defensie achterin hebt, kan Gorter toch goed in de basis staan? Ik bedoel: hij is doelman, dus hij kan ballen stoppen. En hij ontwikkeld zijn talent ook veel sneller met een basisplek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen