AZ toont veerkracht en mag blijven hopen op Europees ticket

22 mei 2022, 16:39   Bijgewerkt: 22 mei 2022, 17:37

AZ mag blijven hopen op een Europees ticket. De Alkmaarders wisten in eigen huis een 3-2 achterstand om te buigen door in de eerste en de tweede helft een doelpunt te maken. Daardoor gaat de ploeg het in de finale opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Vitesse en FC Utrecht.

AZ was oppermachtig in de eerste helft. De thuisploeg zocht gelijk de aanval op om de achterstand van donderdag zo snel mogelijk goed te maken. Al in de zesde minuut was het vervolgens raak voor de Alkmaarders. Jordy Clasie gaf met een prachtige steekpass vanaf eigen helft de bal mee aan Dani de Wit die vervolgens koelbloedig de bal achter keeper Erwin Mulder in het doel prikte: 1-0.

De ploeg van Ole Tobiasen kwam niet echt aan voetballen toe in het eerste bedrijf. Slechts een paar keer kwamen ze in de buurt van het goal van Peter Vindahl met schoten van Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk. Dit leverde echter geen gelijkmaker op waarna de spelers met een 1-0 ruststand de kleedkamers opzochten. 

Ook aan het begin van de tweede helft kwam de uitploeg er nauwelijks aan te pas. AZ had het grootste gedeelte van de tijd het balbezit en creëerde de grote kansen. Pas rond de 65e minuut kon Heerenveen een vuist maken door doelpogingen van Sarr. 

Uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de 89e minuut beslist. Invaller Zakaria Aboukhlal kwam vrij voor de keeper na een goede loopactie en opnieuw een prachtige assist van Clasie en rondde keurig af: 2-0. In de slotfase kon Heerenveen geen vuist meer maken waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Alkmaar. AZ neemt het in de finale van de play-offs op tegen de winnaar van FC Utrecht tegen Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ Alkmaar: Vindahl 6.5; Hatzidiakos 7.5 (61. Surgawara); Martins Indi 7.5; Midtsjø 8; Pavlidis 6.5; De Wit 8; Karlsson 6.5; Evjen 6.5 (61. Witry 6.5); Clasie 9; Kerkez 7 (87. Aboukhlal -); Beukema 7.

SC Heerenveen: Mulder 6; Van Ewijk 7.5; Dresevic 6.5 (46. Van Ottele 6.5); Van Beek 7; Woudenberg 5.5 (90. Musaba -); Kaib 7; Tahari 7; Haye 7.5; Halilovic 6.5 (90. Al Hajj -); Van Hooijdonk 6; Sarr 6.

Man of the Match: Jordy Clasie

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen