Driessen kritisch op Makkelie: 'Levensgevaarlijke situatie'

30 mei 2022, 10:49

Supporters van ADO Den Haag hebben zich zondagavond van hun slechtste kant laten zien. De Hagenaars bestormden na afloop van de verloren finale in strijd om promotie massaal het veld, waardoor Excelsior-spelers direct na het laatste fluitsignaal naar binnen moesten vluchten.

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, snapte niet dat scheidsrechter Danny Makkelie het zó uit de hand liet lopen. 'De scheidsrechter kon een veilige situatie voor de spelers vanaf dat moment niet langer garanderen. In plaats van zijn verantwoordelijkheid te nemen, besloot Makkelie toch de verlenging te laten spelen en daarna de strafschoppen te laten nemen. Terwijl niets of niemand het Haagse gespuis in de weg stond om bezit van het veld te nemen', schrijft Driessen in zijn column.

Excelsior-spelers waren onveilig. 'Na de beslissende strafschop moesten de gepromoveerde Excelsior-spelers vogelvrij naar de catacomben vluchten. De veldbestorming leidde tot levensgevaarlijke toestanden. De mobiele eenheid greep pas in nadat het vak met de Excelsior-aanhang werd bestookt met vuurwerk en fakkels. Het had fysiek zomaar fout kunnen aflopen voor Rotterdamse spelers, stafleden en fans. '

Volgens Driessen is het tijd voor harde maatregelen. 'Clubs en KNVB moeten snel op het fenomeen veldbestorming anticiperen in overleg met de politie. Thuisspelende verenigingen zijn in de stadions verantwoordelijk voor de orde, maar de goedwillende, vrijwillige stewards zijn niet opgewassen tegen het extreme geweld van losgeslagen jonge hooligans', aldus Driessen, die politie-inzet bepleit.

Lees ook: Spelers Excelsior geslagen door ADO-fans: "Rennen voor ons leven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen