Opstelling Ajax: Ten Hag kiest tegen AZ opnieuw voor 4-4-2

8 mei 2022, 13:17   Bijgewerkt: 8 mei 2022, 13:29

Erik ten Hag laat Ajax ook op Super Sunday tegen AZ aantreden in een 4-4-2-formatie. De trainer koos vorige week thuis tegen PEC Zwolle al voor dit systeem en gaf achteraf aan tevreden te zijn over de uitvoering. Wel is de invulling ervan in Alkmaar iets anders dan tijdens die 3-0 zege. 

Waar Dusan Tadic vorige week namelijk nog een van de twee spitsen was, zal de aanvoerder in Alkmaar als nummer tien beginnen. Voorin betekent dat een basisplaats voor Brian Brobbey. Hij is de andere spits naast Sébastien Haller. Het betekent onder meer dat Steven Berghuis opnieuw op de bank plaatsneemt.

Op het middenveld werd Ryan Gravenberch geslachtofferd. Davy Klaassen, die vorige week als nummer tien twee keer scoorde, schuift iets naar achteren en neemt plaats naast Edson Álvarez en Kenneth Taylor. De laatste wijziging is de rechtsbackpositie, waar Youri Regeer vorige week de plek van de geblesseerde Noussair Mazraoui mocht innemen. Mazraoui keert terug, maar begint nog op de bank; Devyne Rensch start nu op zijn positie. 

Kampioenswedstrijd

De wedstrijd tegen AZ zou voor Ajax zomaar de kampioenswedstrijd kunnen zijn, al weten de Amsterdammers dat pas enkele uren na het laatste fluitsignaal. Sowieso moet de koploper zelf winnen in Alkmaar, maar dat is alleen voldoende voor de landstitel als achtervolger PSV in De Kuip onderuit gaat tegen Feyenoord. Die wedstrijd begint om 16:45 uur; AZ en Ajax trappen om 14:30 uur af. 

Lees ook: Ajax krijgt kampioensschaal vandaag sowieso nog niet uitgereikt

Denk jij dat Ajax zich vandaag al tot landskampioen kroont? Praat mee in de reacties hieronder!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen