Waarom Oosting de Michels-award meer verdient dan Ten Hag

23 mei 2022, 12:36

Joseph Oosting is een van de vijf genomineerde coaches voor de Rinus Michels-award. De coach eindigde met RKC in de middenmoot en is de meest onbekende kandidaat voor de ereprijs, maar verdient de prijs misschien wel meer dan zijn concurrenten.

Voor de hand ligt dat de prijs opnieuw naar Erik ten Hag gaat. De coach gidste Ajax naar de landstitel en bereikte de bekerfinale met de Amsterdammers. Daarin ging Ajax uiteindelijk onderuit tegen PSV. In de Champions League overleefde Ten Hag zonder puntenverlies de groepsfase, maar Ajax werd in de achtste finale al uitgeschakeld door Benfica.

Lees ook: Deze coaches maken kans op prestigieuze Michels-award

Voor de Rinus Michels-award wordt gekeken naar de prestaties van de club in het eigen land en over de grenzen. Bovendien wordt gekeken in hoeverre een coach boven verwachting presteert. Ten Hag pakte weliswaar de titel, maar deed dat met een club die veruit het hoogste budget heeft. RKC had op basis van de begroting op de laatste plaats in de Eredivisie moeten eindigen, maar sloot het seizoen af als nummer tien.

Geen ploeg presteerde daarmee meer boven verwachting dan de Waalwijkers, die vooraf nog werden getipt als een van de grootste degradatiekandidaten. Alleen al daarvoor verdient Joseph Oosting een dikke pluim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen