AZ strikt aanvaller met verleden bij Ajax én Real Madrid

30 juni 2022, 20:21
Foto: © ProShots

AZ heeft de Amerikaanse aanvaller Joshua Pynadath donderdag vastgelegd. De twintigjarige linksbuiten stond in het verleden onder contract bij Ajax en Real Madrid, maar zat het laatste jaar zonder club. Omdat hij bij Chelsea geen werkvergunning kreeg en tijdens een stage in Alkmaar een goede indruk maakte, krijgt hij aldaar een contract voor twee jaar aangeboden.

Dat heeft AZ bekend gemaakt via het clubkanaal. In eerste instantie sluit Pynadath aan bij Jong AZ in de Eerste Divisie, waarin hij namens de beloftenploeg van Ajax tot acht optredens kwam. "Ik ging bij het team meetrainen om te zien hoe het paste. Meteen zag ik dat dit een goede plek voor mij is", reageert Pynadath over zijn nieuwe contract.

"De sfeer in de kleedkamer past bij mij. Het belangrijkste is ook: sinds dag één is er vanuit de club een goede carrièreplanning voor mij. We gingen meteen bezig met hoe ik mezelf kan opbouwen voor de volgende stap, namelijk het eerste team van AZ", aldus de Amerikaan, wiens eerste avontuur in Europa de periode in de jeugdopleiding van Real Madrid was. 

PSV huurt Priske

Ook uit Eindhoven kwam contractnieuws voor de beloftenploeg. August Priske Flyger (18) wordt net als het afgelopen seizoen gehuurd van het Deense FC Midtjylland. Ditmaal hebben de Eindhovenaren een optie tot koop bedongen in de deal. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller tot dertien optredens in Jong PSV, waarin hij eenmaal scoorde, al maakte hij formeel deel uit van het O18-team. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen