ESPN: V/d Brom vindt na twee ontslagen opnieuw buitenlands avontuur

15 juni 2022, 23:12   Laatste update: 23:23

John van den Brom heeft een nieuw buitenlands avontuur te pakken. De Nederlander gaat aan de slag bij Lech Poznan, dat zich afgelopen seizoen nog tot landskampioen van Polen kroonde. Het wachten is alleen nog op een officiële bevestiging van de club.

Dat Van den Brom de functie te pakken heeft, werd woensdagavond echter al gemeld door ESPN. Eind vorige week werd de voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht al voor het eerst gelinkt aan de Poolse club. Toen was het nog de vraag of de club aan zijn financiële eisen kon voldoen, maar daarover zouden de partijen het dus eens zijn geworden. 

In Polen hoopt Van den Brom weer succes te boeken na twee ontslagen op rij. Bij RC Genk beleefde hij weliswaar nog een succesvol debuutseizoen met de bekerwinst en de tweede plek in de competitie, maar in zijn tweede seizoen werd hij nog voor de kerst weggestuurd. Zijn daarop volgende avontuur bij Al-Taawon in Saoedi-Arabië duurde nog veel korter: al na een maand stond de trainer weer op straat.

Bij Lech Poznan gaat de trainer zijn vierde buitenlandse avontuur tegemoet. Zijn eerste was nog altijd zijn meest succesvolle dienstverband: met Anderlecht werd hij één keer landskampioen en won hij twee keer de Supercup. Verder was Van den Brom in Nederland trainer van achtereenvolgens Jong Ajax, AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen