Waarom Feyenoord uitkomt bij Sinkgraven en Ekkelenkamp

15 juni 2022, 23:10
Foto: © ProShots

Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met Jurgen Ekkelenkamp en Daley Sinkgraven. De namen van de twee transfertargets werden woensdag door Voetbal International en 1908.nl naar buiten gebracht, maar werden niet direct door iedereen met gejuich ontvangen. Waarom kwamen de Rotterdammers bij deze twee namen uit? 

De eerste, meest logische reden is dat Feyenoord nieuwe spelers nodig heeft op hun posities. Het succesvolle verblijf van Guus Til (met vijftien doelpunten clubtopscorer in de Eredivisie) kan niet worden verlengd en op zijn plek kan Ekkelenkamp als vervanger dienen. 1908.nl wist daarbij te melden dat trainer Arne Slot de toen nog bij Ajax spelende middenvelder al in zijn AZ-tijd als potentiële versterking zag. De lopende nummer tien is bovendien een belangrijke pion in de speelwijze die de Feyenoord-trainer steevast hanteert.

Sinkgraven lijkt op zijn beurt een één op één vervanger te moeten worden van Tyrell Malacia. De 22-jarige Rotterdammer is na het vertrek van Ramon Hendriks naar FC Utrecht de enige overgebleven linksback in de selectie van Feyenoord, maar zal de club bij een goed bod waarschijnlijk ook zelf gaan verlaten. Sinkgraven mag en wil vertrekken bij zijn huidige club Bayer Leverkusen, al ligt zijn voorkeur in eerste instantie overigens (nog) niet bij een terugkeer naar de Eredivisie.

Profiel

Het antwoord op de vraag waarom Feyenoord bij de 22-jarige Ekkelenkamp en de 26-jarige Sinkgraven uitkwam, ligt deels in het profiel waar nieuwe versterkingen aan moeten voldoen. Zo liet clubwatcher Martijn Krabbendam eerder weten dat Slot bij de renovatie van zijn ploeg graag ook veel Nederlandse spelers aantrekt. De twee kennen de Nederlandse competitie - weliswaar vooral door hun tijd bij aartsrivaal Ajax (en bij Sinkgraven ook Heerenveen) - en zouden daarom minder aanpassingstijd nodig moeten hebben.

Uiteraard speelt de krappe portemonnee van de Stadionclub mee. Ondanks het Europese succes van afgelopen seizoen is er nog altijd niet veel geld beschikbaar voor versterkingen. Pas als spelers als Malacia, Marcos Senesi, Orkun Kökcü en/of Luis Sinisterra worden verkocht, kan een deel van de opbrengsten worden benut om voor meer geld spelers terug te halen. Tot die tijd zal de club zich vooral op buitenkansjes moeten richten, zoals eerder ook de transfervrije Danilo al werd aangetrokken. 

Situatie in Duitsland

Sinkgraven en Ekkelenkamp lijken juist niet direct de goedkoopste spelers, al kan Feyenoord wellicht profiteren van hun situatie in Duitsland. Te beginnen met Sinkgraven. Zijn transferwaarde wordt door Transfermarkt geschat op negen miljoen euro, maar het is maar de vraag of de club dat ook zou moeten betalen. Zo loopt zijn contract nog maar één jaar door en is Sinkgraven door blessureleed op een tweede plan terecht gekomen. Afgelopen seizoen speelde hij slechts drie wedstrijden in de basis. Leverkusen zou er dan ook voor openstaan om hem te laten gaan, terwijl Sinkgraven zelf ook meer zal willen spelen. Feyenoord Transfermarkt deelde een screenshot waarin stond dat hij voor twee tot drie miljoen op te pikken zou zijn. 

Ook Ekkelenkamp is er in zijn eerste seizoen bij Hertha nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. Hij speelde 21 wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. Wel is zijn langlopende contract tot 2026 in het nadeel van Feyenoord. Daarbij stelde Voetbal International dat de club er 'niet happig' op is om hem zomaar te verkopen. Dat is nog los van het salaris dat hij in de Duitse hoofdstad opstrijkt. Wil Slot Ekkelenkamp dus inderdaad aan zijn selectie toe willen voegen, zal hij vooral de speler zelf moeten zien te overtuigen dat hij beter voor speeltijd in de Eredivisie kan kiezen. Transfermarkt schat de waarde van de middenvelder in op 3,5 miljoen euro. 

Lees ook: 'Feyenoord denkt aan Sinkgraven als opvolger van Malacia'

Lees ook: 'Ekkelenkamp in beeld bij Feyenoord als versterking middenveld'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen