Wormuth blikt terug op ontslag: "Twee uur later was alles anders"

14 juni 2022, 21:00
Foto: © ProShots

Frank Wormuth is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. De Duitse oefenmeester is de opvolger van Danny Buijs en heeft voor drie seizoenen getekend bij zijn nieuwe club. Op de persconferentie sprak hij ook nog uitgebreid over zijn vertrek bij Heracles Almelo.

"Natuurlijk was het erg moeilijk, zeker in de eerste week dat ik weg was", vertelde Wormuth tijdens het perspraatje. "Het was het gevoel alsof mijn eigen kind werd weggenomen. Ik heb nooit een probleem gehad met de spelersgroep, al werd dat wel veel geschreven. Ik heb achteraf nog met spelers gesproken. Dit ontslag kwam echt uit een andere richting. De meeste spelers zeiden dat ze geen problemen met mij hadden, dat was belangrijk voor mij om te horen."

Wormuth werd kort na het einde van de competitie op straat gezet. Daarna moest Heracles nog de nacompetitie in en bleek Excelsior veel te sterk. Na de zomer speelt de club uit Almelo dus in de Keuken Kampioen Divisie. "De eerste week was moeilijk omdat ik nog met het team heb meegeleefd. Ik moet eerlijk zeggen dat de eerste wedstrijd tegen Excelsior niet heb gezien. De tussenstand kon ik wel volgen via mijn telefoon. De tweede wedstrijd heb ik gekeken en dat was erg moeilijk voor me."

De 61-jarige Duitser is nog steeds verbaasd over de manier van handelen van zijn ex-club. "Ik heb twee keer met mensen van Heracles gesproken en ik heb aangegeven dat ze het moesten zeggen als ze me niet meer nodig hadden. Dat was niet zo, maar twee uur later was alles plotseling anders. Dat moet je als trainer accepteren. Maar mijn hart ligt bij Heracles, ik heb daar vier jaar gewerkt. Ik ben een deel van die degradatie. Ik hoop dat Heracles snel weer promoveert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen