Dani: "Conceição heeft alles om een topspeler te worden"

28 juli 2022, 11:45

Dani is ervan overtuigd dat Francisco Conceiçao gaat slagen bij Ajax. De negentienjarige buitenspeler heeft volgens de voormalig voetballer alles in huis om uit te groeien tot topspeler.

Ajax nam Conceiçao onlangs voor een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro over van FC Porto. Een relatief laag bedrag, daar de Portugees een grote toekomst wordt voorspeld. "Het is een fantastische jonge speler. Hij is snel en heel sterk in de één-tegen-één. Daarnaast is hij enorm leergierig, een liefhebber en heeft hij een enorm potentieel", zegt Dani op de website van Ajax.

Conceiçao komt uit een bekende voetbalfamilie. Zijn vader, Sergio Conceiçao, is de huidige trainer van Porto. "Ook zijn broers voetballen allemaal. Francisco is opgegroeid in een familie met allemaal professionele voetballers. Hij weet wat er van hem verwacht wordt en wat profvoetbal inhoudt", vertelt Dani, die weet dat de supporters van Porto balen van het vertrek van de aanvaller. "Ze gaan begrijpen dat Ajax op dit moment de beste stap is voor Francisco. Hij moet zijn hart en gevoel volgen."

Volgens Dani kwam Conceiçao vaak bij Porto binnen de lijnen als er iets geforceerd moest worden. "Hij bracht iets teweeg of brak de wedstrijd open, altijd", vertelt de speler die tussen 1996 en 2000 actief was voor Ajax. "Hij is technisch ongelofelijk goed en altijd een probleem voor de tegenstander. Zijn dribbels en acties zijn van een hoog niveau. Daarnaast is hij snel op korte én lange afstanden, heeft hij een goede mentaliteit en is hij enorm professioneel. Het is belangrijk dat hij zichzelf tijd gunt, vertrouwen krijgt en open staat voor het leerproces."

Uit eigen ervaring weet Dani wat er voor nodig is om bij Ajax te slagen. "Hij moet zijn niveau vasthouden, doorgroeien en vervolgens de filosofie van Ajax begrijpen en zichzelf in het team gaan spelen. Conceição heeft alles om een topspeler te worden en de Ajax-supporters gaan zeker van hem genieten", aldus de oud-voetballer, die overweegt om weer een keer naar Amsterdam te komen om zijn landgenoot aan het werk te zien. "Het is mooi om weer een Portugees bij Ajax te zien. Als het lukt, ga ik een keer langskomen en hem bewonderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen