De pijnlijke cijfers achter de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen

23 juli 2022, 23:51
De pijnlijke cijfers achter de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen

Voor de Oranje Leeuwinnen zit het EK 2022 erop. In de kwartfinale was Frankrijk veel te sterk en werd de ploeg van Mark Parsons uitgeschakeld. Met een eindstand van 1-0 boekten de Fransen weliswaar slechts een nipte zege, maar de onderliggende cijfers waren wel pijnlijk voor Nederland.

Bijvoorbeeld het feit dat Oranje in 120 minuten voetballen niet meer dan één schot op doel wist te produceren. Ook het totaal aantal doelpogingen lag erg laag: negen, waarvan er nog liefst vijf geblokt werden. Heel anders was dat voor Frankrijk. Die ploeg was goed voor liefst 33 doelpogingen, waarvan elf doel. Extra opvallend is het daarom dat er een penalty nodig was om de wedstrijd te beslissen.

Op basis van het aantal Expected Goals had de score namelijk nog veel pijnlijker geweest. Volgens OptaAnalyst was dit aantal liefst 4,44 voor Frankrijk, terwijl het bij Nederland niet hoger lag dan 0,61. Op een overwinning maakte Oranje - dat overigens wel vijftig procent van het balbezit had - dan ook geen enkele aanspraak.

Daphne van Domselaar

Dat de score níét hoger uitviel, was voor een groot deel te danken aan Daphne van Domselaar. Zij verrichtte deze wedstrijd liefst tien reddingen, wat direct het hoogste aantal reddingen in één wedstrijd tijdens dit EK was. Haar optreden was daarmee een klein lichtpuntje op een voor Nederland verder troosteloze avond. 

Lees ook: Oranje moet meerdere erkennen in Frankrijk en strandt op EK

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Ze hadden al geluk dat ze zover kwamen.Het was 3x niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen