Frankrijk geeft Leeuwinnen extra reden om groepswinst te pakken

10 juli 2022, 23:53

Frankrijk heeft zondagavond op het EK voor vrouwen zijn status als topfavoriet onderstreept. Met groot vertoon werd Italië verslagen (5-1). Voor de Oranje Leeuwinnen moet dat een waarschuwing zijn.

Als Oranje de groepsfase doorkomt, dan is Frankrijk mogelijk de tegenstander in de kwartfinale. De Leeuwinnen treffen bij het behalen van de kwartfinale sowieso een land uit Groep D, die gevormd wordt door Frankrijk, Italië, België en IJsland. De kans is groot dat de Françaises de groepswinst pakken. Voor Oranje is het dus zaak om niet als tweede te eindigen.

Want Frankrijk maakte zondag veel indruk tijdens zijn eerste wedstrijd op het EK. Halverwege leidde de ploeg van bondscoach Corinne Diacre al met 5-0 dankzij doelpunten van Grace Geyoro (drie), Marie-Antoinette Katoto en Delphine Cascarino. Daarmee werd Frankrijk het eerste land dat voor rust vijf keer scoorde op een EK. Na rust deden de Françaises het rustiger aan en maakte Italië via Martina Piemonte een eretreffer.

België speelt gelijk

Eerder op de avond namen België en IJsland - ook twee mogelijke tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen - het tegen elkaar op. Die wedstrijd kende geen winnaar (1-1). Berglind Björg Thorvaldsdóttir zette IJsland vlak na rust op voorsprong, waarna Justine Vanhaevermaet vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker tekende. Thorvaldsdóttir miste voor rust nog een penalty.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen