Hamstra verklaart waarom Ajax veel geld neerlegt voor Bassey

20 juli 2022, 14:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Technisch manager Gerry Hamstra is verheugd met de komst van Calvin Bassey. Ajax bevestigde woensdag dat de 22-jarige verdediger voor een bedrag van liefst 23 miljoen euro plus bonussen is overgenomen van Rangers FC. In gesprek met Voetbal International verklaarde Hamstra waarom er zo'n bedrag is neergelegd. 

"De één-op-één vervangers kosten meer dan de jongens die je haalt om een jaar achter iemand te laten groeien", begon Hamstra die uitleg. "Het ideale was geweest als we iemand achter Lisandro Martínez klaar hadden staan en hij nog een jaar was gebleven. Maar dat was niet langer haalbaar, want we zitten in de voedselketen nu eenmaal niet bovenaan. Dan schakel je door. We halen met Bassey gewoon een van de uitblinkers van de Europa League-finale."

Bassey werd in de zomer van 2020 door Rangers FC overgenomen van Leicester City en debuteerde daarmee op pas twintigjarige leeftijd in het betaald voetbal. "Een jongen die zich echt omhoog heeft geknokt, een beetje vergelijkbaar met spelers als Jaap Stam en Virgil van Dijk. Bij Rangers heeft zijn ontwikkeling een geweldige vlucht genomen. Hij speelde eerst als back, om vervolgens heel snel te groeien als centrumverdediger. Daarbij kijken we dan ook weer heel specifiek naar zijn potentie. Natuurlijk kijken we in zijn geval naar een speler die in de Champions League direct van waarde kan zijn, maar het is ook een jongen die én laat in het betaald voetbal terecht kwam, én in korte tijd grote stappen heeft gemaakt."

"Ik wil naar Ajax"

Dat trok Ajax aan, terwijl Bassey andersom ook heel bewust voor een stap naar Amsterdam koos. "Hij kreeg aanbiedingen vanuit de middenmoot van Engeland, maar hij zei heel specifiek: 'ik wil naar Ajax'. Met het perspectief dat spelers bij ons hebben en waar nu met Lisandro Martínez weer een concreet voorbeeld van is. Twee á drie jaar, en dan door naar de top van de Premier League. Dat is tegelijkertijd ook de spagaat waar wij in zitten. Aan de ene kant presteren, maar wij weten ook dat zij als ze zich ontwikkelen, op een gegeven moment de volgende stap kunnen maken."

Lees ook: Ajax heeft beet en maakt van Bassey een na duurste speler ooit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen