Janssen grote schlemiel bij Leeuwinnen: "Teleurgesteld en verdrietig"

24 juli 2022, 09:03
Janssen grote schlemiel bij Leeuwinnen:

Dominique Janssen groeide zaterdagavond uit tot de grote schlemiel bij de Oranje Leeuwinnen, die in de kwartfinale van het Europees kampioenschap werden uitgeschakeld door Frankrijk (1-0). De linksbenige verdediger veroorzaakte in de verlenging uiteindelijk de beslissende strafschop.

"Ik ben super teleurgesteld en verdrietig", zei de centrale verdediger na afloop tegen de NOS. "Ik heb tijd nodig om dit een plekje te geven", aldus Janssen, die vond dat haar ploeg meer had kunnen doen tegen de oppermachtige Fransen. "Er lag genoeg ruimte voor ons om te voetballen, maar we hebben niet laten zien hoe goed we dat kunnen."

Een overtreding van Janssen deed de scheidsrechter, op aandringen van de VAR, besluiten om een strafschop toe te kennen aan Frankrijk. "Dat is gewoon kut. Uiteindelijk groei ik uit tot de schlemiel, ook al speelde ik denk ik verder best een goede wedstrijd. Het is een teleurstelling, maar we hebben vanavond gevochten als Leeuwinnen."

Ook aanvoerder Vivianne Miedema baalde dat Oranje de Europese titel uit 2017 niet prolongeerde. "Ik ben trots op die jonge meiden. Ik denk dat we met heel veel goede moed en hoop richting de toekomst mogen kijken", zei ze tegen het Algemeen Dagblad. "Volgens mij moeten we allemaal naar huis toe en bijkomen."

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

De vrouwenvoetbal wereld in nederland steemt gewoon hun kop in het zand . De andere landen groeien en wij blijven stilstaan . Veel speelsters van het succes team kunnen niet meer ,en de "talenten " die het zo goed deden worden overschat . Want dat veel wel mee . Ipv de alarmbellen te doen rinkelen blijven we maar positief weer

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

De echte nieuwe generatie heeft gewoon 8/10 jaar nodig. Na het succes in 2017 is het populair geworden onder meisjes, die waren toen tussen de 7/10 jaar oud en vele nog jonger. 2027 mag je pas hopen op een echte nieuwe generatie om aan te haken bij de wereldtop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen