Rio Ferdinand: "Daar zal Frenkie de Jong aan moeten werken"

10 juli 2022, 22:12

Rio Ferdinand denkt dat Frenkie de Jong een uitstekende aanwinst zou zijn voor Manchester United. In zijn podcast FIVE legt de voormalig verdediger uit waarom de veelbesproken middenvelder van FC Barcelona goed zou passen in de Premier League. Op één vlak zal De Jong zich volgens Ferdinand echter wel moeten verbeteren.

Het is geen geheim dat Manchester United zich wil versterken met De Jong. Tot een akkoord met Barcelona en de speler zelf is het echter nog niet gekomen. Ferdinand hoopt dat daar verandering in komt. "Ik heb hem nauwlettend in de gaten gehouden, vooral het jaar dat Ajax de halve finale bereikte en verloor van Spurs. Hij was een onmisbaar in alles wat Ajax deed en misschien wel hun beste speler", begint Ferdinand.

Volgens de 81-voudig Engels international heeft De Jong in Barcelona niet het beste van zichzelf kunnen laten zien. "Want hij kan niet op zijn beste positie spelen. Dat is als nummer zes. Hij is een middenvelder die de bal vasthoudt. Zijn beste eigenschap is het ontvangen van de bal en zich een weg banen tussen de linies. Hij kan met de bal dribbelen, tegenstanders passeren en het spel vervolgens openen met een mooie pass. Hij is goed in het bedienen van de nummers acht, tien en de aanvallende spelers. Hij maakt het centrale verdedigers makkelijk omdat hij de bal onder druk kan ontvangen."

Verdedigend is er nog wel werk aan de winkel voor De Jong, vindt Ferdinand. "Daar zal hij aan moeten werken als hij naar Engeland komt. In het algemeen, waar hij ook naartoe gaat, zal hij zich verdedigend moeten verbeteren op die positie. Hij heeft alle eigenschappen die je in een speler zoekt. Hij is een speler die United al een tijdje niet heeft gehad. Iemand die de bal van achter naar voren kan brengen. Hij heeft veel pluspunten en is een geweldige atleet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

United is een veel te grote stap terug voor Frenkie. Hij hoort gewoon bij een goed draaiende ploeg in de CL te spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen