Toekomstig bondscoach Koeman onder de indruk: "Dan is hij nog gevaarlijker"

30 juli 2022, 23:33

Ronald Koeman was zaterdagavond aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. Hij was aanwezig om de prijs uit te reiken, maar bekeek de wedstrijd ook een beetje in de rol van toekomstig bondscoach. In die hoedanigheid viel onder meer Steven Bergwijn hem positief op.

"Ik ken Steven heel goed", begon Koeman toen hij door ESPN naar de Ajax-debutant werd gevraagd. "Hij heeft bewezen dat hij een geweldige speler is. Met name ook in zijn laatste periode in het Nederlands elftal, ondanks weinig ritme bij Tottenham. Ook vandaag heeft hij het bij momenten laten zien."

Daarbij bewees Bergwijn onder de huidige bondscoach Louis van Gaal al dat hij ook in een tweespitsensysteem uit de voeten kan. "Dat kan hij ook. Het is geen speler die alleen aan de lijn speelt, maar die juist zeker vrijheid nodig heeft. Dan is hij nog gevaarlijker", weet Koeman.

Niet verstandig

Uiteraard zag Koeman in de topper tussen Ajax en PSV nog meer (potentiële) internationals aan het werk, maar zijn precieze bevindingen wilde hij niet delen. "Dat hou ik voor mezelf", antwoordde hij op de vraag wie hem zijn opgevallen. "Mijn positie begint pas in januari, dus het lijkt me niet verstandig om nu namen te gaan noemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen