Conceição maakt eerste goal, maar helpt Jong Ajax niet langs Telstar

8 augustus 2022, 22:02
Foto: © ProShots

Francisco Conceição heeft zijn eerste basisplaats bij Jong Ajax maandagavond bekroond met een doelpunt. De Portugese aanwinst had slechts één helft nodig om zijn eerste goal in Amsterdamse dienst te maken. Veel leverde het de ploeg van John Heitinga niet op: het hield slechts een punt over aan de seizoensopening tegen Telstar.

Sowieso kwam Jong Ajax aan de start van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen niet goed uit de startblokken. Al binnen drie minuten was het Koen Blommestijn, debutant aan de kant van Telstar, die zijn nieuwe ploeg op voorsprong kopte. Het antwoord volgde tegen het einde van de eerste helft. Conceição anticipeerde goed na een geblokt schot, kwam als eerst bij de bal en schoot de gelijkmaker binnen. Met zijn 1-1 tekende hij ook direct voor de eindstand.

Jong AZ - MVV 3-1

De beloftenploeg van AZ begon het nieuwe seizoen maandagavond wél met een overwinning. De Alkmaarders kwamen zelf al na vier minuten op voorsprong via Maxim Dekker, maar zagen tegenstander MVV door een flinke blunder van doelman Sem Westerveld met een gelijkspel de rust halen. In de tweede helft nam Jong AZ wel afstand van de Limburgers. Vijf minuten na rust zette Mexx Meerdink de ploeg opnieuw op voorsprong en tegen het einde van de wedstrijd werd de eindstand van 3-1 op het scorebord gezet door Soulyman Allouch. 

Daarmee zit de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie er nu volledig op. Heracles Almelo gaat na één wedstrijd - de 4-0 zege op het ADO Den Haag van debuterend hoofdtrainer Dirk Kuyt - aan kop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen