Domper voor Bassey; aanwinst mist meerdere duels van Ajax

1 augustus 2022, 16:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Bassey is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. De verdediger kreeg in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV een directe rode kaart na een harde overtreding op Ismael Saibari. Bassey mist de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Groningen.

De 22-jarige Bassey maakte in de Johan Cruijff ArenA als invaller zijn eerste minuten namens Ajax. Zijn debuut voor de Amsterdammers bleek echter van korte duur. Hij kreeg een gele kaart na een overtreding op Saibari, maar scheidsrechter Dennis Higler werd door de VAR naar het scherm geroepen. Na het bestuderen van de beelden besloot de arbiter een rode kaart te geven.

Dat betekent dus dat trainer Alfred Schreuder aanstaande zaterdag op bezoek bij Fortuna nog geen beroep kan doen op zijn aanwinst. Een week later speelt Ajax tijdens de tweede speelronde thuis tegen Groningen, maar ook die wedstrijd komt dus te vroeg voor Bassey. Over drie weken kan hij in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer terugkeren bij de wedstrijdselectie.

Bassey kwam deze zomer voor ongeveer drieëntwintig miljoen euro over van Rangers. De sterke verdediger tekende een contract voor vijf seizoenen bij Ajax en wordt gezien als de opvolger van Lisandro Martínez, die naar Manchester United vertrok. Door zijn schorsing begint het avontuur van de Nigeriaan niet zoals gehoopt. Ajax verloor zaterdag ook nog eens met 3-5 van PSV.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erg zwaar gestraft. Ja het zag er akelig uit, maar dit was een typisch geval van net te laat zijn met vervelende gevolgen. Op het moment dat Bassey zijn beweging in zet staat het been van de tegenstander er niet. Diezelfde tegenstander is vervolgens eerder bij de bal en tikt deze weg. De voet(en enkel) vervangt op dat moment de bal op die plek en wordt naar mijn mening zonder kwade intentie hard geraakt. Hoe dan ook een leermoment voor deze jongen. Of het nu opzet was of niet, ook uit enthousiasme of bewijsdrang moet je niet in dit soort situaties komen.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke nadeel heeft zijn voordeel moet je maar denken, zo heeft Bassey de voorbereiding toch nog te pakken van totaal drie weken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen