Twente kan tickets naar Italië boeken na simpele zege in Servië

4 augustus 2022, 21:55   Bijgewerkt: 4 augustus 2022, 22:10
Foto: © ProShots

FC Twente heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de play-offs van de Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans won op bezoek bij het nietige FK Cukaricki met 1-3 en heeft de laatste voorronde in zicht. Volgende week moet het karwei worden afgemaakt in Enschede.

Na acht jaar wachten, mochten de Tukkers zich eindelijk weer eens opmaken voor een Europees duel. Twente bevindt zich momenteel in de derde ronde van de kwalificatie. Als het elftal van Jans volgende week afrekent met de Servische ploeg, dan staat ze een zware strijd met Fiorentina te wachten. In de afgelopen week werden ze aan de nummer zeven van de Serie A gekoppeld, dat pas instroomt bij de laatste voorronde.

Hierna vloog het spel wat op en neer, waarbij de Tukkers het het meeste voor het zeggen hadden. Veel grote kansen creëerden ze echter niet, totdat Virgil Misidjan met een goede actie kwam en de bal teruglegde op Michel Vlap, die op zijn beurt de bal in het net schoof en de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust zette Joshua Brenet zijn ploeg op rozen door een uitstekende pass van Van Wolfswinkel achter doelman Novak Micovic te schieten: 0-3.

Na de theepauze kwam FK Cukaricki veel energieker de kleedkamer uit en wilden ze duidelijk wat terug doen. Dit resulteerde erin dat de Tukkers moeilijker aan voetballen toe kwamen en na een uur spelen slaagde Cukaricki in hun missie. Stefan Kovac maakte de 1-3 en gezien het spelbeeld was dit ook terecht, want Twente liet niet veel zien in het tweede bedrijf.

Opstellingen en beoordelingen FC Twente*

Unnerstall 6; Brenet 7, Hilgers 5 (81. Pröpper -), Pleguezuelo 6, Smal 6; Sadílek 6.5, Zerrouki 6.5 (81. Kjolo -), Vlap 7.5 (76. Steijn -); Rots 7 (67. Tzolis 6), Van Wolfswinkel 6.5, Misidjan 6.5 (67. Cerny 6).

Man of the Match: Michel Vlap

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen