Zege PSG, primeur Milik en late domper voor Feyenoord-opponent

31 augustus 2022, 22:59
Zege PSG, primeur Milik en late domper voor Feyenoord-opponent

De woensdagavond staat vooral in het teken van de laatste transferactiviteiten, maar in veel landen werd er ook gevoetbald. Zo ook in Frankrijk en Italië. Onder meer Paris Saint-Germain en Juventus kwamen in actie, terwijl Feyenoord toch vooral ook gelet zal hebben op de prestaties van Europa League-tegenstander SS Lazio

Toulouse - Paris Saint-Germain 0-3

Paris Saint-Germain was tot dusver nog foutloos in de Ligue 1, maar zal toch een nare nasmaak overgehouden hebben aan de wedstrijd van afgelopen weekend. Toen bleef het namelijk steken op een 1-1 gelijkspel tegen een verder dramatisch begonnen AS Monaco. Het kon zich woensdagavond echter betrekkelijk makkelijk tegen het Nederlands getinte Toulouse.

De thuisploeg was met basisspelers Branco van den Boomen, Stijn Spieringhs, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal namelijk absoluut niet opgewassen tegen het supertrio voorin bij PSG. Topscorers Neymar en Kylian Mbappé kwamen allebei op het scoreformulier te staan, terwijl Lionel Messi de beide treffers voorbereidde. In de absolute slotfase werd het ook nog 0-3 via Juan Bernat.

Juventus - Spezia 2-0

In Italië behield Juventus de ongeslagen status door met 2-0 te winnen van Spezia, waar Jeroen Zoet wederom op de bank zat. De ploeg kwam al vroeg op voorsprong via Dusan Vlahovic, maar had daarna lang nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde uiteindelijk in de extra tijd via zomeraanwinst Arek Milik. De Poolse ex-Ajacied bepaalde de eindstand met zijn eerste Juventus-goal op 2-0.

Sampdoria - SS Lazio 1-1

Eerder op de avond zal Feyenoord toegekeken hebben hoe SS Lazio het er vanaf bracht op bezoek bij Sampdoria. De Romeinse club is volgende week donderdag de eerste tegenstander van de Rotterdammers in de Europa League. Voor Lazio zal het dan beter moeten gaan dan vanavond. Het kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Ciro Immobile, maar nam uiteindelijk slechts een punt mee. In de absolute slotfase tekende Manolo Gabbiadini voor de gelijkmaker. 

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
avatar

Geweldig mooi ook voor Thijs Dallinga, in de basis tegen PSG, met z'n supertrio! En dat vanuit de KKD. Vorig jaar nog, toen hij bij Excelsior de één na de ander in de touwen schoot. Voor het oprapen, maar gemist door alle eredivisie clubs die wel een scorende spits konden gebruiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen