Overmars blikt tevreden terug op transferperiode: "Dan is dat niet best"

8 september 2022, 16:32

Marc Overmars haalde deze zomer meerdere oude bekenden naar Royal Antwerp. Hij haalde de Nederlanders Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen, terwijl ook Toby Alderweireld de overstap maakte naar zijn vaderland. De technisch directeur kijkt met een tevreden gevoel terug.

In de laatste dagen hoefde Overmars niet meer aan de bak om de selectie op orde te krijgen. Dat is een goed teken, stelt hij voor de camera van het clubkanaal. "Als je in de laatste dagen nog alles moet repareren, dan is dat niet best. De fietsband moet op tijd gerepareerd zijn en niet op de laatste dag. We kunnen tevreden zijn over de staf en de groep. Je wilt jezelf verbeteren, dat doe je elke keer weer."

De club heeft na zeven wedstrijden al een voorsprong van vijf punten op de achtervolgers. Het helpt om de klik tussen de technische staf en de spelers te verbeteren. "Je hebt een goede start, dus die is meteen goed. Ik hoop dat we die serie kunnen volhouden. Maar natuurlijk zal er ook een periode komen waarin het minder gaat. Gelukkig hebben we de ervaring van Radja Nainggolan en Toby Alderweireld. Zij moeten daar een belangrijke rol in gaan spelen", aldus Overmars.

Hoewel Antwerp nog ongeslagen is in de competitie, is de eerste tegenslag al geweest. De ploeg van Mark van Bommel werd uitgeschakeld voor de Conference League. Of dat een voordeel of een nadeel voor de competitie is, weet Overmars niet. "Als je punten verliest of blessures krijgt in Europa, dan heb je een probleem. Maar het zorgt wel voor een bepaald ritme. Nu heb je geen dubbel programma en moet je trainingen aanpassen. Ik heb in de afgelopen tien jaar veel ervaring opgedaan. Dan merk je wel dat Europees spelen een impact heeft op de wedstrijd in het weekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen