"Schreuder gaat lastige periode tegemoet, de irritaties nemen toe"

19 september 2022, 13:13

Mike Verweij verwacht dat Alfred Schreuder een lastige periode tegemoet gaat bij Ajax. De oefenmeester begon ijzersterk aan zijn avontuur in Amsterdam, maar slikte afgelopen week twee nederlagen op rij. Door de dompers tegen Liverpool en AZ staat de druk er nu al vol op in de Johan Cruijff Arena.

'Irritatie neemt toe bij reserves van Ajax', zo luidt de kop van de nieuwste voetbalpodcast van De Telegraaf. Clubwatcher Mike Verweij merkt dat sommige bankzitters gefrustreerd raken door hun rol. "Brobbey, Klaassen, Ocampos en Kaplan zijn allemaal naar Amsterdam gekomen om te spelen. Het gemor wordt langzaam hoorbaar. Een manier om dat te pareren, is door te winnen. Dan kan het ineens ook allemaal anders zijn."

Eenvoudig zal dat echter niet gaan. Na de interlandbreak wacht voor Ajax een nu al cruciale clash met Napoli in de Champions League. Een nederlaag zou zomaar al uitschakeling kunnen betekenen. "Ik denk dat Schreuder een lastige periode tegemoet gaat", aldus Verweij. "Verliezen van Liverpool kan, de nederlaag tegen AZ was niet ingecalculeerd. Als de resultaten uitblijven, zal hij het goed moeten managen. Dat moet hij bewijzen."

De 'druk neemt toe', zo constateert de journalist. Vooral omdat sommige hoofdrolspelers matig speelden. "Tadic en Berghuis waren onzichtbaar. Bij Tadic vragen fans zich af waarom hij nog steeds negentig minuten mag blijven staan. Schreuder vindt hem belangrijk, hij kan uit het niets scoren", aldus Verweij, die de kritiek ook begrijpt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThSVisser59
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vraag me af : is hij wel de juiste trainer voor Ajax. Geen opbouw van achteruit , stroperig spel en een laag tempo. Daarbij zet hij een spits op de bank , passeert een middenvelder en laat Tadic en Blind maar rond huppelen, wat verwacht je dan nog .....?

Kokkie81
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Deze man heeft geen visie en is totaal niet wat Ajax nodig heeft. Tadic en Blind kunnen niet meer meekomen met het tempo dus zet ze op de bank en laat de jeugd en toekomst nu is spelen dan bereiken we veel meer.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen