"Schreuder gaat lastige periode tegemoet, de irritaties nemen toe"

19 september 2022, 13:13

Mike Verweij verwacht dat Alfred Schreuder een lastige periode tegemoet gaat bij Ajax. De oefenmeester begon ijzersterk aan zijn avontuur in Amsterdam, maar slikte afgelopen week twee nederlagen op rij. Door de dompers tegen Liverpool en AZ staat de druk er nu al vol op in de Johan Cruijff Arena.

'Irritatie neemt toe bij reserves van Ajax', zo luidt de kop van de nieuwste voetbalpodcast van De Telegraaf. Clubwatcher Mike Verweij merkt dat sommige bankzitters gefrustreerd raken door hun rol. "Brobbey, Klaassen, Ocampos en Kaplan zijn allemaal naar Amsterdam gekomen om te spelen. Het gemor wordt langzaam hoorbaar. Een manier om dat te pareren, is door te winnen. Dan kan het ineens ook allemaal anders zijn."

Eenvoudig zal dat echter niet gaan. Na de interlandbreak wacht voor Ajax een nu al cruciale clash met Napoli in de Champions League. Een nederlaag zou zomaar al uitschakeling kunnen betekenen. "Ik denk dat Schreuder een lastige periode tegemoet gaat", aldus Verweij. "Verliezen van Liverpool kan, de nederlaag tegen AZ was niet ingecalculeerd. Als de resultaten uitblijven, zal hij het goed moeten managen. Dat moet hij bewijzen."

De 'druk neemt toe', zo constateert de journalist. Vooral omdat sommige hoofdrolspelers matig speelden. "Tadic en Berghuis waren onzichtbaar. Bij Tadic vragen fans zich af waarom hij nog steeds negentig minuten mag blijven staan. Schreuder vindt hem belangrijk, hij kan uit het niets scoren", aldus Verweij, die de kritiek ook begrijpt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

ThSVisser59
Link gekopieerd!
avatar

Vraag me af : is hij wel de juiste trainer voor Ajax. Geen opbouw van achteruit , stroperig spel en een laag tempo. Daarbij zet hij een spits op de bank , passeert een middenvelder en laat Tadic en Blind maar rond huppelen, wat verwacht je dan nog .....?

Kokkie81
Link gekopieerd!
avatar

Helemaal mee eens. Deze man heeft geen visie en is totaal niet wat Ajax nodig heeft. Tadic en Blind kunnen niet meer meekomen met het tempo dus zet ze op de bank en laat de jeugd en toekomst nu is spelen dan bereiken we veel meer.

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Helemaal mee eens !!

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Laat hem maar lekker aanmodderen. Je moet je sowieso de ogen uit de kop schamen als je met een begroting van honderden miljoenen verliest van een provincieclubje.

KROTJE
Link gekopieerd!
avatar

Echt zonde zonde zonde. Die Blind daar word ik nou echt iebelig van en dan ook nog door onze voetbalgoeroe Van Gaal nog geselecteerd worden. Ik hoop het niet, maat ik verwacht het wel dat door Blind Oranje (zeker) van belgië gaat verliezen en dan wat.......hè ? Pappa Blind is assistent van van Gaal !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen