Schreuder steunt Rensch: "Hier wordt hij een grote kerel van"

19 september 2022, 11:25

Alfred Schreuder heeft Devyne Rensch een hart onder de riem gestoken. De twintigjarige verdediger ging zondagmiddag in de topper tegen AZ gruwelijk in de fout, waardoor Mees de Wit de eindstand op 2-1 kon bepalen. Het is volgens Schreuder onderdeel van de ontwikkeling van Rensch.

Rensch verslikte zich in een dieptepass van Jordy Clasie. De back probeerde de pass te onderscheppen met een tackle, maar miste de bal volledig en zag De Wit de bal langs doelman Remko Pasveer schieten. "Hij hoeft daar geen sliding te maken. Devyne heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen maanden", stelde Schreuder na afloop tegenover Voetbal International.

Schreuder denkt juist dat het goed was voor Rensch dat hij in de fout ging, ondanks het feit dat het de Amsterdammers drie belangrijke punten kostte in de titelstrijd. "In het begin kreeg hij wat kritiek en een mindere wedstrijd hoort bij zijn ontwikkeling, al wil je dat liever niet zien. Hij moet zich er overheen zetten en hier wordt hij een grote kerel van."

Door de fout van Rensch, die is opgeroepen voor het Nederlands elftal, zakte Ajax naar de tweede plaats in de Eredivisie. De koppositie is nu in handen van PSV.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen