Uitblinkende Pasveer meldt zich bij Oranje: "Alles valt op z'n plek"

18 september 2022, 21:45
Uitblinkende Pasveer meldt zich bij Oranje:

Remko Pasveer was zondagmiddag wederom de uitblinker bij Ajax in de uitwedstrijd tegen AZ. De doelman zorgde er met een aantal uitstekende reddingen voor dat de Amsterdammers in de slotfase nog uitzicht hadden op een punt. Hoewel Ajax tweemaal op rij verloor, kan Pasveer terugkijken op een persoonlijk goede week. Maandag meldt hij zich bij het Nederlands elftal. "Alles valt nu een beetje op z'n plek."

Louis van Gaal nam begin deze maand liefst vijf keepers op in zijn voorlopige selectie voor de Nations League-duels met Polen en België. Daar was Pasveer één van. De routinier is ook dit seizoen de nummer één bij Ajax. Maar op het moment dat Van Gaal zijn voorselectie bekendmaakte, moest Pasveer zijn beste wedstrijden nog keepen. Die volgden deze week. Na zijn uitstekende optreden tegen Liverpool liet hij zich op bezoek bij AZ opnieuw van zijn beste kant zien.

Pasveer gaf vrijdag, vlak nadat Van Gaal zijn definitieve selectie had gemaild, al aan dat zijn oproep voor hem niet als een verrassing kwam. Maar bijzonder blijft het natuurlijk wel. Het is immers de eerste keer dat Pasveer zich mag gaan melden bij Oranje. "Je werkt er al die jaren hard voor en nu voelt het alsof alles op z'n plek valt", zei de routinier na afloop van AZ-Ajax voor de camera van de NOS. "Ik voel me heel goed bij Ajax. Ik heb het naar mijn zin en ik denk dat dat wel belangrijk is om te kunnen presteren. Dan valt het de bondscoach uiteindelijk ook op en ben je interessant voor het Nederlands elftal, ongeacht je leeftijd."

Waar de 38-jarige Pasveer zich maandag dus voor het eerst in zijn loopbaan gaat melden bij Oranje, ontving de talentvolle Justin Bijlow geen uitnodiging. De concurrentie is desondanks niet gering. Naast Pasveer melden ook Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert zich om een plek onder de lat te veroveren. "Het is uiteindelijk aan de bondscoach om een keuze te maken. Mocht ik spelen zou dat natuurlijk geweldig zijn. Mocht dat niet het geval zijn, moet ik het gewoon bij Ajax laten zien", blijft Pasveer nuchter.

Lees ook: Klaassen 'schaamt' zich en spreekt frustraties uit over reserverol

Energie

Aan de doelman ligt het in ieder geval niet bij de Amsterdammers, die zondag hun eerste nederlaag in de competitie leden en de koppositie daardoor – op doelsaldo – zijn kwijtgeraakt aan PSV. Wat ging er allemaal fout bij Ajax? "We deden het in de opbouw vaak niet goed. We konden niet goed de vrije man vinden om door te voetballen. In de eerste helft werd er heel veel terug gespeeld, ook op mij. Onze kracht is om vooruit te spelen, maar dat deden we verkeerd", zei Pasveer, die bij een aantal spelers de 'scherpte' miste. "Het is voor sommigen soms lastig om die energie te volbrengen, maar dit zijn wel de wedstrijden waarin je die nodig hebt."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen