Van Basten zet Bijlow in ideale Oranje-elf, géén Blind

26 september 2022, 22:40
Van Basten zet Bijlow in ideale Oranje-elf, géén Blind

Marco van Basten vindt dat Daley Blind geen basisplaats hoort te hebben bij het Nederlands elftal. In de ideale basiself van de voormalig topspits is geen plekje ingeruimd voor de linksbenige verdediger van Ajax. Van Basten geeft in de achterhoede de voorkeur aan Tyrell Malacia.

Malacia vormt in het elftal van Van Basten een achterhoede met Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Ook op het middenveld zou Blind van Van Basten geen basisplaats krijgen. Daar kiest hij voor Frenkie de Jong, Marten de Roon en Cody Gakpo. Ook is opvallend dat Van Basten als doelman voor Justin Bijlow kiest. De doelman van Feyenoord zat niet bij de selectie. Dat maakte de oud-aanvaller bekend tijdens Rondo.

Ruud Gullit is het voor het grootste gedeelte eens met zijn oud-ploeggenoot, al kiest hij met Jasper Cillessen voor een andere keeper. Malacia heeft ook bij Gullit een basisplaats, maar hij kiest ervoor om Daley Blind op het middenveld te posteren. Als 'nummer tien' kiest Gullit voor Teun Koopmeiners.

Vooral de keepersdiscussie houdt de gemoederen al dagenlang bezig. Tegen Polen en België verdedigde Remko Pasveer het doel. Dat deed hij overtuigend.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen