Ballon d'Or-ranking: Ajax-plaaggeest en vijf anderen op 25e plaats

17 oktober 2022, 17:30   Bijgewerkt: 17 oktober 2022, 17:59

Daags na de Franse Klassieker tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille zijn de ogen wederom gericht op Parijs. Daar wordt vanavond naar alle waarschijnlijkheid Karim Benzema uitgeroepen tot 's werelds beste voetballer van het afgelopen seizoen. Tot die tijd telt organisator France Football af van plek 25 naar de uiteindelijke nummer één. De eerste uitslagen zijn al bekend. 

De naam Darwin Nuñez bezorgt menig Ajax-supporter nog regelmatig een nachtmerrie. De Amsterdammers beleefden vorig seizoen een historische groepsfase van de Champions League, waarin ze alle zes hun wedstrijden wist te winnen. Het geloof in een gedenkwaardige campagne in het miljardenbal groeide. Niet in de laatste plaats omdat Ajax tijdens de loting voor de achtste finales werd gekoppeld aan het dolende Benfica. De ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag was op voorhand de grote favoriet voor het bereiken van de kwartfinale, maar daar stak Nuñez eigenhandig een stokje voor. 

Na de 2-2 in Lissabon moest Ajax in eigen huis minstens één doelpunt meer maken dan Benfica om een plekje in de kwartfinale te bemachtigen. Maar het werd een avond om heel snel te vergeten voor de Amsterdammers, die niet wisten te scoren. Benfica wél: Nuñez verschalkte doelman André Onana met een rake kopbal. Hij zorgde voor de enige treffer van de avond en knikte Benfica daarmee naar de volgende ronde. Nuñez bleef in de maanden die volgden veel indruk maken en verruilde Benfica van de zomer voor Liverpool. Om zijn seizoen van nog meer glans te voorzien werd de spits genomineerd voor de Ballon d'Or. 

Maar Nuñez gold natuurlijk niet als een van de favorieten om uitgeroepen te worden tot 's werelds Voetballer van het Jaar. Dat blijkt ook wel uit de eerste resultaten. Nuñez vindt zichzelf terug op een gedeelde 25e plaats, samen met Christopher Nkunku (RB Leipzig), Joao Cancelo (Manchester City), Antonio Rüdiger (Chelsea, nu Real Madrid), Mike Maignan (AC Milan) en Joshua Kimmich (Bayern München). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen