Flekken ambitieus: "Als ik naar WK ga, dan als eerste keeper"

25 oktober 2022, 12:22   Bijgewerkt: 25 oktober 2022, 12:36

Mark Flekken heeft zijn ambitie niet onder stoelen of banken gestoken. De 29-jarige doelman van SC Freiburg hoopt volgende maand met het Nederlands elftal deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Qatar. Flekken is niet van plan om als reservedoelman mee te reizen.

Voor Flekken is een basisplaats het doel. "Als ik erbij ben, wil ik ook als eerste keeper mee", vertelde Flekken in gesprek met Rondo. Het enige wat ik eraan kan doen is presteren bij mijn club, daar werk ik elke dag weer keihard voor. Uiteindelijk is het de keuze van de bondscoach en de keeperstrainer. Daarover wil ik verder niet speculeren. Aan het eind van de dag zal ik iedere keuze moeten accepteren."

Flekken behoorde afgelopen interlandbreak tot de vier geselecteerde doelmannen, samen met Remko Pasveer, Jasper Cillessen en Andries Noppert. De eerste twee lijken verzekerd van een plek in de definitieve selectie. Flekken, die vier interlands keepte namens Oranje, concurreert vooral met Noppert en Justin Bijlow, die eveneens tot de voorselectie behoort.

De Limburgse doelman is dit seizoen dragende kracht bij het verrassend sterk presterende SC Freiburg, dat op de zesde plaats in de Bundesliga staat. Flekken noteerde al zes clean sheets.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen