Iniesta deelt schokkende gevoelens: "Ik wilde niet meer leven"

26 oktober 2022, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andrés Iniesta heeft een boekje opengedaan over de depressie waar hij in zijn beste jaren als speler van FC Barcelona mee kampte. Terwijl de Spaanse topmiddenvelder sportief gezien zijn droom leefde, zat de technisch begaafde middenvelder lange tijd diep in de put.

Daar heeft de middenvelder uitgebreid over verteld in gesprek met podcast The Wild Project. De aanleiding was het overlijden van zijn goede vriend en Espanyol-speler Dani Jarque, die in 2009 op 26-jarige leeftijd stierf aan een hartaanval. "Toen ik worstelde met mijn depressie, was het beste moment van de dag toen ik mijn pillen nam en naar bed ging."

Voor Iniesta hoefde het allemaal niet meer. "Ik verloor de wil om te leven. Ik omhelsde mijn vrouw, maar het was alsof ik een kussen omhelsde. Ik voelde niets", aldus de middenvelder van Vissel Kobe. "Ik ga nog steeds naar therapie omdat ik mezelf moet herstellen. Ik luister graag naar professionals die praten over psychische aandoeningen en depressie."

Iniesta weet dat geld niet gelukkig maakt. "Ik kan alle auto's ter wereld hebben en alles wat ik wil, maar het is nog steeds moeilijk om met de problemen van het leven om te gaan." Iniesta behoorde tot het sterrenensemble van FC Barcelona, dat onder meer de Champions League won en uitgroeide tot een van de beste teams ter wereld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen