Ook 'kunstgrasgrondlegger' Heracles stapt over naar echt gras

20 oktober 2022, 15:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is geen goede dag voor de liefhebber van kunstgras. Het Algemeen Dagblad onthulde deze donderdag dat het spelen op natuurgras vanaf het seizoen 2025/26 een verplichting wordt in de Eredivisie. Heracles Almelo heeft besloten dat de neppe mat daarvoor al in de ban wordt gedaan.

Heracles was in 2003 de eerste professionele Nederlandse club die kunstgras aanlegde, maar is van plan om zijn thuiswedstrijden vanaf 2024 op echt gras te spelen. "We zijn al tijden aan het voorsorteren hierop. We willen heel graag over op natuurgras, maar dan moeten we wel zorgen dat de trainingsfaciliteiten op orde zijn", zo laat algemeen directeur Rob Toussaint aan RTV Oost weten.

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie is al enige tijd bezig met de overgang naar natuurgras. "Wij hebben een stip op de horizon staan om in 2024 over te gaan", aldus de algemeen directeur, die aangeeft dat de gesprekken goed verlopen. "Volgend jaar ergens in oktober moet er een keuze gemaakt worden, over wat er precies komt te liggen. Zodat het in de zomer daarna gerealiseerd kan worden."

Stadion Erve Asito blijft ook in de toekomst het centrale punt voor Heracles. "Wij willen hier blijven spelen, trainen en alles daaromheen doen. Dat betekent dat je in de nabije omgeving twee goede natuurgrasvelden moet hebben, die je zelf kan bespelen en kunt onderhouden. We zijn dus met meerdere partijen in gesprek om dat te realiseren."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen