Zlatan weerspreekt geruchten: "Speel zolang door als ik kan"

28 oktober 2022, 20:06

Hoewel hij dit seizoen wegens een knieblessure nog helemaal niet in actie heeft kunnen komen, is Zlatan Ibrahimovic (41) niet van plan zijn loopbaan te beëindigen. Dat heeft de Zweed laten weten in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij weerspreekt daarmee aanhoudende geruchten in onder meer Italiaanse media, die beweerden dat hij zijn schoenen binnenkort aan de wilgen zou willen hangen.

"Ik wil weer fit worden en als ik op het juiste niveau ben, dan blijf ik spelen om te zien hoe lang ik nog door kan gaan", zegt Zlatan. Hij onthulde op Instagram elft van het vorige seizoen, waarin hij met AC Milan de eerste Italiaanse landstitel sinds 2011 binnensleepte, een zware opgave voor hem was. "Ik heb meer dan twintig injecties gehad. Heb een half jaar nauwelijks kunnen slapen van de pijn", schreef hij daarop onder meer.

In 2017 was Zlatan, die toen onder contract stond bij Manchester United, ook al bijna een heel jaar uitgeschakeld door een zware knieblessure. Terugkijkend geeft hij toe dat die blessure bijna het einde van zijn loopbaan heeft betekend. "Eerst was ik een beetje bang, omdat ik niet wist of ik nog terug kon komen", zegt hij. "Maar uiteindelijk was het meer een mentale uitdaging. Ik moest kalm en geduldig blijven en de saaie hersteltrainingen door zien te komen."

Uitdaging

Zlatan heeft de voetbalwereld enorm zien veranderen sinds hij in september 1999(!) zijn debuut maakte voor Malmö FF. Vooral de geldstromen die van clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain grote spelers op de internationale velden hebben gemaakt, zijn voor de Italiaanse clubs een groot probleem. "Geld biedt nou eenmaal mogelijkheden", zegt Zlatan daarover. "Maar het maakt het ook spannend, want het wordt alleen maar een grotere uitdaging voor Italiaanse clubs om hen te verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen