'Barcelona móét kiezen tussen Messi en begeerde City-speler'

1 november 2022, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona spendeerde afgelopen zomer zo'n 150 miljoen euro aan de komst van onder meer Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha. Toch leverde hun komst de club geen succes op in de Champions League, waarin het net als een jaar eerder al in de groepsfase strandde. Volgens de Spaanse krant AS wil de club zich versterken met een nieuwe wereldster, en is de club in dubio wie dat moet worden.

De eerste optie is Lionel Messi. De Argentijn verliet de club twee jaar geleden verrassend, en maakt dit seizoen grote indruk bij Paris Saint-Germain. Daar loopt zijn contract deze zomer echter af, waardoor Barcelona geen transfersom zou hoeven te betalen om het clubicoon terug naar Camp Nou te halen. Hij zal de club echter wel een flink bedrag aan tekengeld en salaris gaan kosten.

Daarnaast is Barcelona ook al geruime tijd zeer gecharmeerd van Bernardo Silva (28) van Manchester City. De Portugees speelt al sinds 2017 in Manchester, en is ook dit seizoen regelmatig van waarde voor het elftal van Pep Guardiola. Aangezien zijn contract nog loopt tot 2025 zou voor hem wél een transfersom moeten worden betaald. Volgens AS zou zijn huidige club zo'n 80 miljoen euro voor hem willen ontvangen.

Vertrek noodzakelijk

En daarmee staat Barcelona voor een duivels dilemma. Het is volgens de krant uitgesloten dat beide spelers binnen het huidige budget van de club passen, waardoor het een keuze zou moeten maken. Haalt het de verloren zoon terug, die op zijn 35ste niet meer het eeuwige voetballeven voor zich heeft? Of kiest het voor een speler die nog minstens vijf jaar topvoetbal in de benen zou moeten hebben? Hoe dan ook, voordat het zover is moet Barça een aantal huidige spelers van de loonlijst zien te schrappen. Onder meer het vertrek van Frenkie de Jong zou de komst van Messi of Bernardo Silva mogelijk moeten maken, verwachten Spaanse media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker beleid daar !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen