'Louis van Gaal moet nog voor twee posities knoop doorhakken'

18 november 2022, 07:29   Bijgewerkt: 18 november 2022, 07:41

Bondscoach Louis van Gaal is er bijna uit met wie hij komende maand in Qatar in de basis gaat beginnen. De oefenmeester van het Nederlands elftal gebruikt deze week om de laatste knopen door te hakken. Alleen tussen de palen en op het middenveld zijn er nog belangrijke keuzes te maken. De overige negen plekken staan al vast.

Dat schrijft De Telegraaf. Op doel gaat de concurrentiestrijd tussen Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow. Opvallend genoeg is het eerstgenoemde die volgens de krant de beste indruk achterlaat. De sluitpost van SC Heerenveen leek enkel meegereisd voor de strafschoppen, maar zou op basis van de trainingen een basisplaats verdienen.

Lees ook: Duizenden simulaties: zo gaat Oranje presteren op het WK in Qatar

Ook de plek naast Frenkie de Jong op het middenveld is nog vacant. Voor die positie komen diverse spelers in aanmerking. Marten de Roon, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Teun Koopmeiners kunnen stuk voor stuk de rol op het middenveld bekleden. Van Gaal lijkt tegen sterke tegenstanders voor Koopmeiners te gaan kiezen en in wedstrijden tegen mindere opponenten Steven Berghuis de voorkeur te geven.

Op de andere posities is de concurrentiestrijd minder hevig. Denzel Dumfries begint als rechtsback, terwijl Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké het centrum vormen. Links daarvan krijgt Daley Blind het vertrouwen. Naast Frenkie de Jong is ook Cody Gakpo als nummer tien verzekerd van zijn plek. Steven Bergwijn en Memphis Depay vormen de aanval, al zal eerstgenoemde wegens een blessure tijdelijk worden vervangen door Vincent Janssen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen