Vinicius Junior was bang WK te missen: "Ging soms veel te ver"

19 november 2022, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior beleefde afgelopen seizoen met het winnende doelpunt in de Champions League-finale het voorlopige hoogtepunt van zijn loopbaan. In Qatar hoopt hij daar met een wereldtitel voor Brazilië zelfs overheen te gaan, maar de buitenspeler vreesde het WK helemaal niet te gaan halen.

De 22-jarige aanvaller merkte de laatste weken dat tegenstanders steeds vaker over de schreef gingen om hem af te stoppen. "Het ging soms veel te ver", zegt hij tegen ESPN. "Ze mogen er best stevig inkomen, maar er zaten echt vuile tackles tussen." Hij is bovendien niet de enige die daar last van heeft bij zijn club. "Rodrygo en ik hebben in de laatste paar wedstrijden echt geleden en ik was bang voor het ergste. Geblesseerd raken en het WK te moeten missen."

Vinicius haalt echter ook een positieve boodschap uit het harde spel van zijn tegenstanders, met dank aan een ervaren teamgenoot. "Karim Benzema zei tegen me dat ik kalm moest blijven. Als ze achter je aanzitten dan is dat omdat ze bang voor je zijn.

Doelpuntendroogte 

Het Braziliaanse team reist met hoge verwachtingen af naar Qatar. Voor Vinicius is het WK het tweede eindtoernooi met de Goddelijke Kanaries. In 2021 was hij voornamelijk als invaller actief op de Copa América, waarin de Brazilianen in de finale ten onder gingen tegen Argentinië. Waar hij op clubniveau regelmatig het net vindt, wil dat in de nationale ploeg nog minder lukken. In zestien interlands scoorde hij slechts één keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen