Argentijnse bondscoach gaat in op gedrag van spelers tegen Oranje

12 december 2022, 16:06

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië heeft voor het eerst teruggeblikt op het gedrag van zijn spelers in de kwartfinale van het WK voetbal. De oefenmeester zag zijn ploeg na een grimmige wedstrijd met 2-1 winnen van het Nederlands elftal. Vooral na de wedstrijd zorgden de Argentijnen voor gefronste wenkbrauwen.

Na afloop van de gewonnen penaltyreeks provoceerde verdediger Nicolás Otamendi de spelers van het Nederlands elftal, door juichend langs hen te rennen. Daarvoor hadden de Argentijnen met harde overtredingen zich al minder geliefd gemaakt. "Soms wordt er in wedstrijden méér gevraagd. Ik ben het niet eens met de kritiek: bij de Copa America waren wij nog het sportiefste team van het toernooi, nota bene met een finale tegen Brazilië in Maracana", wordt Scaloni op zijn persconferentie geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Scaloni neemt het op voor zijn bekritiseerde ploeg. "Ik verzet me tegen het idee dat wij goede of juist slechte winnaars zijn. Een wedstrijd wordt tussen twee teams gespeeld, niet met slechts eentje. De scheidsrechter bepaalt wat mag en niet mag", aldus Scaloni. Arbiter Antonio Mateu Lahoz trok tijdens de kwartfinale een recordaantal van negentien kaarten.

Argentinië neemt het dinsdagavond in de halve finale van het WK op tegen Kroatië. In de andere halve finale staan Marokko en Frankrijk tegenover elkaar.

Lees ook: FIFA stuurt scheidsrechter Oranje naar huis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dnice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker het stuk geschreven voordat Weghorst nog de 2-2 scoorde??

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De oefenmeester zag zijn ploeg na een grimmige wedstrijd met 2-1 winnen van het Nederlands elftal. FCUpdate, jullie moeten je schamen Wat is dit voor een onbenul die dit stukje schrijft? Waarom werd het dan beslist door een penaltyserie? Willen jullie nog serieus genomen worden? Zo ja, stel dan journalisten aan die hun vak wel serieus nemen.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik stoor me nooit zo aan de schoonheidsfoutjes op FC Update, maar kom op gasten..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen