Bondscoach voegt zich bij Mazraoui: "Wij mogen dromen van WK-titel"

5 december 2022, 14:19   Bijgewerkt: 5 december 2022, 14:30

Marokko is ook na de groepsfase nog steeds actief op het WK. Het land eindigde verrassend als nummer één in groep F, waarin het de verliezend finalist van 2018 Kroatië onder zich hield en België zelfs naar huis stuurde. Volgens de Marokkanen zelf, die het dinsdag opnemen tegen Spanje, is er dit toernooi nog veel meer te halen.

Bondscoach Walid Regragui bestempelde het duel met Spanje in de achtste finale van het toernooi als een echte finale. "We spelen tegen een van de beste ploegen van de wereld. En we hebben nog nooit in de kwartfinale van een WK gestaan. Dat geeft wel aan hoe bijzonder dit voor ons land is. Onze supporters kunnen wel twee stadions in Doha vullen. En we voelen de steun van heel Afrika. We kunnen niet alleen Marokko, maar heel Afrika trots maken." Na de uitschakeling van Senegal tegen Engeland is Marokko het enige overgebleven Afrikaanse land op het WK.

"Maar we moeten ook realistisch zijn", vulde hij aan. "Spanje speelt misschien wel het beste en mooiste voetbal van alle deelnemers van dit WK. Alleen hun middenveld al: Busquets, Pedri, Gavi. Tik, tak, tik. Kom daar maar eens tussen", werd hij geciteerd door De Telegraaf.

Wereldkampioen

Toch leek dat realisme even ver te zoeken bij Noussair Mazraoui, die in de euforie van het bereiken van de knock-outfase riep dat Marokko wereldkampioen ging worden. "Dat mag toch?", reageerde Regragui, die zich aansloot bij de oud-Ajacied. "Waarom zouden wij niet mogen dromen? Ik denk ook dat niemand had verwacht dat wij onze poule zouden winnen."

Lees ook: Spanje onder de indruk van Ziyech: "Hij is een sleutelspeler"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen