Ono sluit wereldtitel Japan niet uit en hoopt op clash met Oranje

5 december 2022, 15:22

Shinji Ono kijkt dit WK met grote belangstelling naar de prestaties van zijn Japan. De oud-Feyenoorder zag zijn thuisland een lastige poule met Spanje en Duitsland overleven en sluit niet uit dat de ploeg nog verder kan komen. Het allermooiste zou voor hem zijn wanneer Japan in de halve finale tegenover het Nederlands elftal komt te staan.

"Ze noemen dit het toernooi van de verrassingen", begon Ono in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vind het wel meevallen. Eerlijk gezegd zie ik veel landen in de knock-outfase die ik daar wel had verwacht. Ja, ook Japan. Klinkt dat gek? Een beetje misschien, want winnen van Spanje op het WK is speciaal. Maar ik meen het echt. Natuurlijk was het een zware groep, maar de Japanse spelers zijn heel fit en weten precies wat ze moeten doen. Maar de verschillen zijn minimaal. Wij winnen van Duitsland, maar verliezen van Costa Rica. Dat is een beetje de samenvatting van dit WK."

Japan moet nog twee rondes overleven om de halve finale te bereiken. Maar als dat gebeurt, hoopt Ono dat het daarin Oranje treft. "Ik heb heel veel met Nederland, uiteraard vooral met Rotterdam. Dus Japan tegen Oranje zou voor mij heel speciaal zijn. Ik heb vaker gedacht om een keer terug te keren naar De Kuip, waar ik een mooie tijd had. Misschien kan ik iets voor de club betekenen. Iedereen ziet nu weer dat Japan veel interessante spelers heeft, jongens die ook graag naar Europa gaan om hun carrière op te bouwen."

Wereldkampioen

Op de vraag wie favoriet is voor de wereldtitel, antwoordde Ono lachend met 'Japan'. Toch gelooft hij wel degelijk dat een stunt mogelijk is. "Het kán. Saoedi-Arabië won van Argentinië. De Belgen en de Duitsers sneuvelden. Uruguay is al thuis, net als de Denen. Dit WK is onvoorspelbaar. Dus moet ook Japan het gevoel hebben dat er meer te halen valt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen