Zelfkritische Rensch heeft het zwaar met erfenis Mazraoui bij Ajax

2 december 2022, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Devyne Rensch (19) kende een wisselende eerste seizoenshelft in dienst van Ajax. De rechtsachter nam de positie over van Noussair Mazraoui, maar kon te weinig overtuigen om een oproep te krijgen van bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar met het Nederlands elftal. De verdediger is kritisch op zijn eigen prestaties.

"Ik ben een jongen die graag wil leren en spelen. Natuurlijk horen er ook weleens wat downs bij, dat is nou eenmaal zo. Ook al beseffen mensen dit niet altijd. Nous presteerde vorig seizoen heel erg goed. Het is lastig om dat niveau dan te evenaren, want hij is gewoon een top rechtsback op wereldniveau", vertelt Rensch op het clubkanaal van Ajax over zijn eigen prestaties.

Toch denkt hij een aardige vervanger te zijn van de naar Bayern München vertrokken verdediger, die met Marokko wel actief is in Qatar. "Iedereen wist natuurlijk dat Nous weg zou gaan en dat ik misschien de opvolger zou worden. Ik denk ook dat ik die plaats heb ingenomen", aldus Rensch. "Jammer genoeg liep ik wel een liesblessure op, waardoor ik een paar wedstrijden moest missen. Dat was wel even balen, maar ik denk dat ik mezelf goed heb teruggeknokt."

Lees ook: Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Resultaten Ajax

Ook werd Rensch gevraagd naar de prestaties van Ajax, die zeker niet altijd om over naar huis te schrijven waren in de eerste seizoenshelft. Dat kan Rensch niet anders dan bevestigen én hij belooft dat er een ander Ajax staat na de winter- en WK-stop. "Jullie gaan een Ajax met meer focus, pit en strijd zien. Een team dat wil vechten voor de punten en zo gewoon weer snel de eerste plek hoopt te veroveren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen