Driessen fileert Van Nistelrooij: 'Dan maakt hij zichzelf belachelijk'

9 januari 2023, 10:55

Ruud van Nistelrooij moet zich volgens Telegraaf-chef Valentijn Driessen ernstig zorgen gaan maken over zijn geloofwaardigheid. Met name de reactie van Van Nistelrooij op de wissel van Veerman is zorgwekkend volgens Driessen.

Afgelopen zaterdag speelde PSV in een bedroevend duel met 0-0 gelijk tegen Sparta. Na een dik uur spelen werd PSV-middenvelder Joey Veerman naar de kant gehaald en daar was hij zichtbaar niet van gediend. De Volendammer maakte met gebaren meer dan duidelijk dat hij niet gewisseld wilde worden, maar volgens Van Nistelrooij was dit niet op hem gericht. 'Dan maakt hij zichzelf belachelijk. Naar de buitenwacht en naar zijn spelers toe', schrijft Driessen in zijn column.

Lees ookTops en Flops: matige topclubs

Armoedig PSV

Veerman was woest op zijn trainer, maar Van Nistelrooij kon zelf vroeger ook flink van zich af bijten als hij gewisseld werd op een belangrijk moment. 'Vraag maar aan Dick Advocaat.' Driessen zag met eigen ogen waar het probleem lag: 'Veerman weet dat er creativiteit nodig was om Sparta te vloeren. Voor Van Nistelrooy had dat ook een abc-tje moeten zijn. Maar met het wisselen van Veerman en Xavi Simons haalde hij juist alle creativiteit op het middenveld naar de kant.'

Of het teleurstellende resultaat van PSV in eigen huis te maken heeft met de afwezigheid van Cody Gakpo weten we niet, maar het heeft zeker niet geholpen.  'Van Nistelrooys plan B met breker Guti en loper Guus Til resulteerde zelfs niet in een simpel slotoffensief. Vooralsnog is de hand van Van Nistelrooy en wat hij nu precies wil met PSV - met of zonder Gakpo – onzichtbaar', aldus de chef voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen